INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Allison Charley Garcia

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Allison Garcia
avatar
Deceased
Aantal berichten : 103

Character Profile
Alias: Mente
Age: 20
Occupation:
BerichtOnderwerp: Allison Charley Garcia   di aug 20, 2013 7:42 pm


Personality

Allison is een spontane, lieve meid, iemand met wie je kan lachen en bij wie je altijd terecht kan. Ze geeft veel om het welzijn van andere en wil haarzelf nog wel eens wegcijferen ten behoeve van een ander. Ondanks haar spontaniteit zijn haar ware gevoelens moeilijk te doorgronden, over haar verleden praat ze liever niet. Sterker nog als je haar kwaad wil krijgen is over haar verleden beginnen misschien wel de beste manier. Enkel iemand die ze volledig vertrouwt leert het gebroken meisje kennen dat ze daadwerkelijk is, maar zo iemand zal ze niet snel meer vinden.  


Appearance

Met haar lange bruine haren, haar warme bruine ogen, haar getinte huid en haar bijna altijd met een glimlach gesierde gezicht wekt Allison een onschuldige en spontante indruk. Wat kleding betreft varieert ze graag tussen sportief, stoer en sexy, je zult haar dan ook even vaak op hakken als op gympen zien lopen. Ook jurkjes en spijkerbroeken wisselt ze geregeld af, bij de kan ze door haar relatief lange en slanke figuur goed hebben.


Mutation

Emotional manipulation: Deze mutatia stelt Allison instaat andermans emoties te manipuleren, zo kan ze iemand woedde binnen enkele seconden doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook kan ze iemand intens verdriet laten voelen zonder dat hier enige aanleiding voor is. Als kind heeft ze deze mutatie jarenlang gebruikt om haar moeders depressie onder controle te houden, ze kon haar moeder door zich enkel op haar te focussen het gelukzalige en veilige gevoel geven waar ze zo wanhopig naar snakte. Door de vele jaren van intensief gebruik heeft Allison deze mutatie bij volledig onder controle. Enkel wanneer ze overmand wordt door haar eigen gevoelens verliest ze de controle, dit kan zich op twee manieren uitwerken; Of ze verliest de controle over de gevoelens van de ander; Of de ander voelt al haar gevoelens, in dezelfde mate als zij die ervaart.


Mental manipulation: Ook met deze mutatie kan Allison de hersenfuncties van een ander manipuleren, het gaat hier echter verder dan het laten ervaren van gevoelens, veel verder. Tot nu toe heeft ze drie mogelijkheden ontdekt waartoe haar mutatie haar in staat stelt. Zo kan ze herinneringen van andere personen wissen, iemand van wie Allison de gedachten gewist heeft kan last krijgen van hoofdpijn en zogenaamde zwarte gaten –het soort dat je ook ervaart wanneer je een te grote hoeveelheid alcohol hebt genuttigd- . Hoewel Allison steeds meer controle krijgt over deze mogelijkheid moet ze de persoon wiens herinneringen ze wil wissen nog wel aanraken. De tweede mogelijkheid van mental manipulation is het tijdelijk doen weg vallen van bepaalde hersenfuncties, hiermee kan Allison mensen tijdelijk het bewustzijn doen verliezen of hun ontnemen van de controle over hun lichaam, hierbij zit iemand gevangen in zijn eigen lichaam. Ze kan iemand als het ware in een staat brengen die doet denken locked-in-syndroom een neurologische aandoening waarbij het lijkt alsof iemand in coma terecht is gekomen maar hij nog wel kan horen en zien (in het geval zijn ogen geopend zijn). Vooral bij mensen met een sterke wil heeft Allison moeite om ze in deze locked-in stand te houden, ook wanneer ze wordt afgeleid wil ze nog wel eens de controle verliezen. Al moet deze afleiding de laatste tijd steeds groter worden wil die Allison uit haar concentratie halen. De derde mogelijkheid is bij Allison het minst ontwikkeld, maar ze weet dat wanneer ze hier eenmaal controle over heeft ze een sterk wapen ontwikkeld heeft tegen andere manipulators. De laatste mogelijkheid stelt haar namelijk in staat om de manipulaties van andere te blokkeren, tot nu toe is dit haar echter nog maar twee keer gelukt bij mensen met een zeer zwakke manipulatie die niet als bedrijgend kan worden omschreven.


History

Op 22 april 1994 werd Allison Charley Garcia geboren op Fort Belvoir, een Amerikaanse militaire basis in Alexandria, Virginia. Haar vader, Sergeant Damon Garcia was op dat moment gestationeerd in Korea en zag zijn dochter voor het eerst toen zij anderhalf jaar oud was. Hoewel hij vaak weg was kreeg Allison een goede band met haar vader, zij was zijn kleine meisje. Als hij thuis was besteedde hij dan ook al vrije tijd aan haar en haar moeder. Ze gingen basketballen, fietsen en wandelen. Ook leerde hij haar gitaar spelen. De band met haar moeder was gecompliceerder, elke keer als haar vader werd uitgezonden leek haar moeder weg te zinken in een zwart gat, ze werd prikkelbaar en stil. Soms was ze dagenlang niet aanspreekbaar, zat ze stilletjes op haar kamer met de gordijnen dicht en een fles wijn binnen hand bereik.
Op 12 juli 2002 stortte de werelden van Sky en Allison Garcia in, Damon was door vijandelijk vuur om het leven gekomen. Vanaf dat moment ging het berg afwaarts met Sky, ze raakte in een diepe depressie waaraan geen einde leek te komen. Alcohol en pillen leken de enige uitweg, maar Allison leerde een derde mogelijkheid kennen het controleren van haar moeders emoties. Door zich op haar moeder te focussen kon ze er voor zorgen dat de gebroken vrouw uit bed kwam, glimlachte en zich oprecht gelukkig voelde. Ze gingen wandelen over het strand - die nu ze fort belvoir hadden verruilt voor St. Augustina slechts op enkele meters van hun huis lag -, kookte samen en hadden plezier. Allison hoefde haar moeders gevoelens echter maar enkele minuten te laten rusten of het ging al weer mis, om deze rede weigerde het jonge meisje dan ook regelmatig om naar school te gaan. Toen Allison op een dag terug kwam uit school – nadat ze twee weken lang thuis had gezeten en meerdere telefoontjes van de directie had ontvangen – trof ze haar moeder dood aan. De komende twee jaar bracht ze door bij haar oma in New York, hier werd het voor het eerst echt duidelijk dat Allison anders was dan andere. Op mysterieuze wijze wist ze ruzies op het schoolplein altijd tot een einde te komen, door simpelweg naar de ruziemakers toe te lopen. Ook sloeg haar woede of verdriet soms spontaan over op andere, wat vreemde taferelen en soms zelfs gevaarlijke situaties tot gevolg had. Elizabeth kon haar verwarde en aparte kleindochter niet aan, was zelfs bang voor haar en had het er dan ook over om haar in een pleeggezin te plaatsen. Voor het zover kwam pakte Allison haar spullen en vertrok, ze was elf toen ze begon aan een zwervend bestaan. De eerste drie maanden van haar zwerftocht waren het zwaarst, toen leerde ze Matthew kijken. Matthew was net als haar een mutant, hij kon vuur sturen, op het moment dat ze hem leerde kennen had hij er weinig controle, toch was het duidelijk dat het een krachtige en vernietigend mutatie was. Jaren lang zwierven ze samen van stad naar stad, van land naar land, ze trainde zichzelf en probeerde hun mutatie te ontwikkelen zonder de aandacht te trekken van andere.

Maar anders zijn in een normale wereld is levens gevaarlijk en op een dag kwam aan hun vriendschap, die zich langzaan ontpopt had tot een relatie een dramatisch einde. Tijdens een aanvaring met normale mensen werd Allison ernstig gewond, ze verloor haar bewustzijn. Het laatste wat ze zich kon herinneren was Matthew die voor haar stond, een enorme vuurbal in zijn handen. Toen ze ontwaakte was er geen spoor van Matthew, ze was alleen. De modderige bladeren naast haar zagen rood van het bloed, de grote hoeveelheid bloed ontnam haar van al haar hoop dat Matthew nog leefd, bijna in elk geval. Die dag werd ze opgehaald door het x-men team.

Allison

name: Allison Charley Garcia

alias: Mente

d.o.b.:  22-04-1994

p.o.b.: Fort Belvoir (Alexandria), Virginia, USA

nationality: American, Mexican

mutation: Mental and emotional manipulation

member group: member group.


sexuality: straight


family:

Damon Garcia, father.

Sky Garcia, mother.

Elizabeth Adams , grandmother.


face claim: Shay Mitchellstarship ranger becky , @ atf

_________________

When you've been fighting for it all your life
You've been struggling to make things right
That's how a superhero learns to fly
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jean Grey
avatar
Aantal berichten : 1227

Character Profile
Alias: Phoenix
Age: 37
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Allison Charley Garcia   di aug 20, 2013 8:04 pm


Hierbij ben je Class 3.

_________________
The stains come alive where the paint has gone dry


♥:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prophecy.clicboard.com
 
Allison Charley Garcia
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Hello there & Allison Argent
» Room 72 | Forbidden kingdom [Allison]
» I might not find again [Allison]

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Accepted-
Ga naar: