INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Ira Kinsley

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ira Kinsley
avatar
Class 2
Aantal berichten : 49

Character Profile
Alias: Ira
Age: 19
Occupation:
BerichtOnderwerp: Ira Kinsley    di aug 20, 2013 5:35 pm

• Naam Ira Kinsley
• Bijnaam The King of Death
• Leeftijd 17
• Geboorteplaats Hong Kong
• Familie
Kim Yeung Kinsley [father]
Clio Kinsley [mother]
Miranda Michelson[aunt]
Bowen Michelson [uncle]
• Karakter
Ira is opvliegerig, op het aggresieve af. Vooral met zijn woorden is hij nogal fel. Als iets hem niet bevalt kan hij het niet laten dat even te laten weten. Maar ook fysiek is Ira geen lieverdje. Hij is heus niet bang om iemand pijn te doen. Zegt hij dan. Feitelijk komt het eigenlijk nooit tot een gevecht. Bij dames is dat anders, hij probeert altijd rustig te blijven en zal minder snel kwaad worden. Toch kan het voorkomen dat hij uitvalt naar een meisje, als hij een slechte dag heeft of als ze hem uitdaagt. Noem het ouderwets, maar Ira heeft nog redelijk veel gentleman-neigingen.
Door zijn ervaringen is hij erg gedesillusioneerd, heeft geen enkele naïeve droom meer over vrede of liefde. Volgens hem zijn mensen toch enkel gedoemd om altijd de domme fouten uit het verleden te herhalen. Wat dat betreft is hij heel erg modernistisch en pessimistisch. Toch zoekt Ira altijd positieve mensen om mee om te gaan, nog meer verdriet kan hij niet goed handelen.

Verder is de jongen erg wraaklustig, oog om oog, tand om tand. Nou, eigenlijk slaat hij graag dubbel zo hard terug als de klap die hij heeft ontvangen. Hij is bang om niet serieus genomen te worden, vooral door jongens van ongeveer hetzelfde kalliber, waardoor hij confrontaties soms zelf op zoekt. Toch kan dit heel snel omslaan naar het stoppen van het conflict, omdat hij eigenlijk helemaal geen ruzie wil hebben.


Achter dat karakter van schreeuwerig typje met grote mond zit echter een klein jochie wat op jonge leeftijd al vreselijke dingen heeft gezien. Hij wil zo graag onkwetsbaar zijn, nuttig zijn. Ira heeft vele dromen en ideeën van wat hij 'moet' doen. Dat legt een zware last op hem, maar die onzekerheid laat hij haast nooit merken.
Ira's jeugd heeft hem achtergelaten met nogal veel trauma's. Harde geluiden, flitsen, vuurwerk. Op slechte dagen kan hij erdoor in een angstwereld terecht komen. Dan weet Ira de werkelijkheid niet meer te onderscheiden van zijn angsten. De herinneringen die hij aan oorlogen en conflicten heeft mixen zich dan met wat er echt gebeurt. Op dat moment is iedereen vijandelijk, wil hem kwaad doen, hem vermoorden. Dit is een soort post traumatische stress stoornis, die je bij soldaten ook veel vindt. In zo'n toestand kan hij op twee manieren reageren: vluchten en zich verbergen of juist aanvallen. Onvoorspelbaar en gevaarlijk is hij dan.

Ira loopt bij een psycholoog om over zijn problemen te praten. En om zichzelf tegen die vragen te verdedigen ontleedt hij altijd zelf zijn problemen vlug, noemt allerlei termen op en stelt tegenvragen om de psycholoog af te leiden. Hierdoor heeft hij een grote kennis van psychologie gekregen.
• Likes
Zwembaden, zonneschijn, thee, warme chocolademelk, positieve mensen. Psychologie.
• Dislikes
Winter, donder en bliksem, echte tuttige meisjes, religies.
• Talenten
Ira zingt redelijk goed, ook speelt hij gitaar.
Met wiskunde en andere technische vakken heeft hij geen enkel probleem, waarmee hij het vooroordeel over Aziaten weer eens bevestigt.
• Angsten Plotselinge geluiden of flitsen, vuurwerk, bloed.

• Uiterlijk
Ira heeft een lang lichaam voor een Aziaat, wat hem gemiddeld van lengte maakt in de westerse wereld. Hij is slank, doordat hij telkens zeer veel energie gebruikt om zichzelf warm te houden.
Zijn lippen zijn rooskleurig en vrij prominent aanwezig in zijn gezicht.
Ira's huid heeft een lichte tint en is vrij egaal.
Zijn haren zijn bruin, altijd in een nonchalant slordig kapsel. Zijn haren hebben de neiging in plukjes te gaan staan, wat volgens velen een schattig effect geeft.
Zijn kledingstijl varieert van shirt met daarover een overhemd of geblokt hemd tot een leren jack. Ira's kleding is simpel, maar degelijk. Geen dure merkkleren, maar wel van goede kwaliteit.
• Mutatie
The King of Death sits on a throne of bones;;
Ira kan doden zien. Niet alleen zien, maar ook horen, ruiken, voelen. Zij voelen hem op hun beurt ook uitstekend aan. De zielen, geesten, of hoe je ze ook wil noemen, komen af op zijn lichaamswarmte, die als een van de weinigen voor hen bereikbaar is. Dwalende zielen zwerven over aarde en worden als een magneet op hem aangetrokken.

Ira kan hem bevelen geven, die zolang hij krachtig genoeg is opgevolgd moeten worden. Zo krijgt hij letterlijk een Army of the Death. Deze Army bestaat momenteel slechts uit een paar doden, omdat het anders te veel kracht kost om ze van zijn lichaamswarmte af te houden.

+ De doden kunnen informatie verzamelen
+ Als hij ze wat van zijn warmte geeft kunnen ze zelfs fysieke dingen verplaatsen of voor iedereen hoorbare geluiden maken. Hoe meer energie, hoe meer tastbaar de geest wordt.
+ Hij heeft een soort beschermengelen, in de vorm van geesten. Zijn ouders zijn altijd in de buurt, maar komen enkel naderbij als hij hulp nodig heeft. Ja, zelfs na de dood is hij nog lang niet van paps en mams af.

- Eén geest die te tastbaar wordt kan hem overnemen, dan is hij verdreven uit zijn eigen lichaam totdat hij weer genoeg kracht heeft om terug te vechten. Dit kan een uur of zelfs dagen duren. Hij heeft dan enkel flitsen van herinneringen van wat hij deed en voelt zich behoorlijk brak.
- Ira heeft het haast altijd koud, waarbij enkel échte warmte helpt. Dus kleren helpen niet, vuur, verwarmingen, omhelzingen, thee etc wel.
- Het oproepen van geesten trekt er steeds meer aan. Om die vele stemmen en gretig naar zijn hart uitreikende handen buiten te sluiten moet hij een sterk emotioneel schild op werpen.
-Hij kan sterven als hij te koud wordt, om zijn leger des doods in hun onheil te vergezellen.

The Eyes of Blind can see in the dark;;
Ira kan aura's zien en lezen, met zijn linker oog. Daarover lijkt wanneer hij een aura leest ook een glazig laagje te komen. Hieraan kan hij stemmingen, gevoelens en persoonlijkheden aflezen. Ook de fysieke gesteldheid van iemand is te zien (bij een wonde op je knie zal er rond je knie een donkere vlek zweven)
Ook laat iedereen een aura-spoor achter, wat hij kan zien. Hoe sterker de persoon, hoe langer het zichtbaar blijft. Als Ira iemand beter kent kan hij de aura en het auraspoor ook beter volgen en lezen.
+ De jongen kan verborgen kanten van iemand snel vinden en heeft zichzelf getraind om de zwaktes snel te herkennen. Ook de persoonlijkheid van iemand kan hij deels bepalen.
+ Ira kan (meestal) stemmingen aflezen.
+  Slechte leugenaars vallen vlug door de mand.
+ Verborgen/onzichtbare mensen hebben nog steeds een aura, die hij kan waarnemen.
- Wanneer hij een aura leest van een persoon die dit tegenwerkt of die zijn aard probeert te verbergen gaat dat lastiger. Bijvoorbeeld brandt zijn oog van binnen uit. Dit kan lang duren als hij te veel van zijn mutatie gebruik maakt, waardoor hij soms zelfs pijnstillers moet gebruiken om de dag door te komen.
- Op sommige momenten blijft hij vast zitten in de 'aura-lees' toestand, en kan dan nauwelijks iets meekrijgen van de normale wereld. Hij ziet half namelijk aura's, half de werkelijkheid. Dit verergert ook de branderige gevoelens achter zijn oog.
- Ira's linker oog is na een korte aura lezing even niet in staat beeld waar te nemen, waardoor hij geen diepte ziet. Hoe meer hij deze gave gebruikt, hoe langer hij 'blind' is.

• Mutatie grenzen De doden die Ira aantrekt komen niet van heel de wereld, enkel van de omgeving. Wel kunnen geesten hem blijven achtervolgen.
• Geschiedenis

They believed they could make a difference.
They died.
They believed their lifes mattered.
But who remembers them now?
We all turn to ashes. To ashes.
We all turn to dust. Dust to dust.Ira's ouders zijn allebei artsen in opleiding wanneer Clio zwanger raakt. Ze stopt echter niet met haar opleiding, oh nee. Daarvoor is de jonge vrouw veelste gedreven om levens te gaan redden. In plaats daarvan propt ze twee jaar studie in één. Zo was ze klaar toen de baby kwam. Haar man Kim Yeung is op jonge leeftijd geadopteerd door een Brits koppel wat in Hong-Kong woonde. Daarvandaan komt zijn engelse achternaam dan ook. Clio en Kim Yeung voedden gemoedelijk hun kindje op.Wanneer Ira drie jaar oud is begint er een ernstig conflict in Zuid-Afrika. Clio kan het niet aanzien en haalt haar man over om er via de stichting artsen zonder grenzen heen te gaan. In een redelijk veilige wijk vol bewaking wonen ze, terwijl Clio en Kim zo veel mogelijk hulp bieden aan gewonde burgers. Maar al is de wijk veilig, Ira krijgt veel mee van het geweld.

Wanneer Ira zeven jaar oud is verhuist de familie terug naar HongKong om daar één jaar te verblijven. Dan is het alweer tijd voor een nieuw avontuur en ze vertrekken naar Syrië. Ook daar is het onrustig. Zo gaat het jaren verder. Ira kan nooit eens op een plek echt hechten, voor ze alweer weg zijn. Ook krijgt hij steeds vreselijke dingen te zien, zoals een man waarvan het bot uit zijn knie steekt etc. Dit maakt hem instabiel, maar met muziek en gitaar spelen houdt hij zichzelf in de hand. Ira studeert verder per dag een aantal uren zelf aan vakken, waarbij vooral de technische zaken zijn aandacht trekken. Geschiedenis is zijn minst favoriete vak, omdat hij meent dat de mensheid zichzelf toch enkel herhaalt met vreselijke fouten en oorlogen. Ira is voor een kind zeer gedesillusioneerd en gelooft absoluut niet in 'wereldvrede'.

Wanneer hij dertien jaar oud is blijkt dat al het voorgaande zo erg nog niet was. Ze komen vast te zitten in een burgeroorlog, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen soldaat en kind. Iedereen wordt in koele bloedde uitgemoord. Clio en Kim proberen wanhopig levens te redden, maar het is een verloren strijd. Op een koele avond is er wel erg veel rumoer buiten. Daarom zijn ze beneden in de kelder aan het schuilen. Kim meent dat het weer veilig is en loopt de trap op, wanneer een granaat hun huis in wordt geworpen. De man valt een flink stuk naar beneden en is licht gewond. Maar dat is het ergste nog niet. Mannen komen hun huis binnen, roepend over stomme buitenlanders die hun neus niet in hun zaken moeten steken. Terwijl Clio Ira steeds verder naar achteren trok werd zijn vader in een hoek geduwd en daar in koele bloede afgemaakt. Dat pistoolschot is een geluid wat nog steeds door zijn nachtmerries spookt. Wat er daarna gebeurd is kan en wil hij niet navertellen. Zijn moeder is gestorven. Maar nog steeds zag hij haar. Ze was bij hem, ze hield zijn hand vast. Hijzelf lag in een hoekje, met een deken over hem heen. Hoe hij daar terecht was gekomen weet hij niet. Vanaf die dag kan hij geesten zien.
De dagen die erop volgden lag hij enkel als verlamd in de kamer. De derde dag stond hij op, liep naar de keuken, of eerder wat daar nog van over was, en dronk wat water uit een van de flessen die veilig was gebleven. Buiten was het rustig, hij voelde een vreemde kalmte over zich heen komen. Zijn ouders waren dood, maar hij was door een wonder gered. En hun aanwezigheid voelde hij nog steeds. Hij is toen met gevaar voor eigen leven naar een ambassade gevlucht en is vanaf daar naar Amerika overgevlogen. Daar groeide hij verder op met zijn oom Owen en tante Miranda, die de adoptief zus van Kim Yeung was. De kleine jongen vertelde dat papa en mama nog altijd bij hem waren, dat hij ze dus niet miste. Hij was getraumatiseerd zeiden ze. Hij had waanbeelden. Daar lag het aan. Dus leerde Ira erover te zwijgen. Maar elke dag werden zijn mutatie's sterker, tot hij ook geesten aan begon te trekken wanneer hij langs een kerkhof dwaalde. Hij voelde hun aanwezigheid en kreeg het er koud door. Langzaam leerde hij zichzelf af te schermen en begon ook zijn aura zicht te ontwikkelen. Hij was zestien en een half toen hij Lillian en Jean ontmoette. Hij vertrouwde ze niet helemaal, maar ze wisten hem over te halen toen hij uitgelegd kreeg dat hij zo kon leren om zich beter af te schermen van de geesten.

• Facts
x Ira wil later arts worden, ondanks zijn angst voor bloed.
x Ira's naam betekent wraak
x Het komt nog wel eens voor dat Ira iemands aura verkeerd interpreteert, maar die fouten zal hij nooit toegeven.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jean Grey
avatar
Aantal berichten : 1227

Character Profile
Alias: Phoenix
Age: 37
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Ira Kinsley    di aug 20, 2013 8:27 pm


Hierbij ben je Class 2.

_________________
The stains come alive where the paint has gone dry


♥:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prophecy.clicboard.com
 
Ira Kinsley
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Archive-
Ga naar: