INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Piper Thorn

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Piper Thorn
avatar
Class 3
Aantal berichten : 1

Character Profile
Alias: Soulseeker/Soulreaper
Age: 18
Occupation:
BerichtOnderwerp: Piper Thorn   do jul 31, 2014 9:48 pm


 
 

"And when you think all is lost, when all is dire and bleak, there is always hope."
 

 


• Naam: Piper Katherine Thorn

• Bijnaam: Soulseeker/soulreaper

• Leeftijd: 18 jaar

• Geboorteplaats: New York, USA

• Karakter:
 Piper is een zachtaardig meisje, maar ook één die je zeker niet moet onderschatten. Ze staat bekend om haar moed en standvastigheid, a.k.a. koppigheid. Hierdoor is ze absoluut geen opgever en gaat ze voor wat ze wil, wat haar ook ambitieus maakt. Daarnaast vormt medeleven een groot deel van haar persoonlijkheid. Ze is niet alleen goed in empathisch denken door haar mutatie, ze is daarbij oprecht bezorgd om anderen. Mensen die kwaad willen moeten daarom ook niet bij haar geliefden in de buurt proberen te komen! Dit zorgt er echter wel voor dat ze anderen soms voor zichzelf laat komen.
Verder heeft ze een goed gevoel voor humor en kan ze een goede grap altijd waarderen. Stiekem heeft ze meer mannenhumor en voelt ze zich vaak meer op haar gemak in het bijzijn van jongens dan meisjes. Als laatste heeft ze een lust voor avontuur en trekt ze er graag op uit om haar nieuwsgierigheid eens de vrije loop te laten. Je hoeft het maar te vragen en ze neemt je graag mee op reis!


• Uiterlijk:
Pipers ogen zijn een mengsel van hazelnootbruin en diepgroen en hebben vaak een geïnteresseerde glans over zich. Ze heeft volle lippen, een egale, blanke huid en lange, lichtbruine lokken. Het meest trots is ze op haar lange benen en slanke taille. Ze kan knap genoemd worden, misschien zelfs mooi, al geeft ze zelf niet heel veel om haar uiterlijk. Haar lengte en gewicht zijn gemiddeld. Haar kenmerk zijn de zijden handschoenen, waarvan de functie uitgelegd staat bij het stukje over haar mutatie.

Faceclaim: Shailene Woodley

• Mutatie:
Soulsucking. Dit houdt in dat Piper in staat is om een stukje van de ziel van iemand eruit te ‘zuigen’. Dit is echter niet zo eng als het klinkt. Het betekent dat Piper een deel van iemands levenskracht in zich op kan nemen en dit in haar voordeel kan gebruiken. Wanneer zij dit doet, zal zij als het ware een ‘adrenaline-boost’ ervaren en zal de ander zich verzwakt voelen. Is de andere persoon een mutant, dan is zij in staat meer energie van diegene te gebruiken dan van een gewoon mens, aangezien mutanten vaak krachtiger zijn. Het kan ook per persoon verschillen hoeveel energie Piper op kan nemen. Iemand kan zich bijvoorbeeld weten te verzetten, waardoor hij minder energie verliest, of minder energie beschikbaar hebben, omdat hij al moe is. Haar gave is een verzwakte variant van de mutatie van de uit de X-men serie bekende Anna Marie “Därkholme”, alias Rogue, van wie zij bovendien familie is.


Er is nog een bijkomstigheid bij haar mutatie die Piper nog niet ontdekt heeft. Ze zou in staat moeten zijn de energie die ze van anderen heeft gestolen, ook over de dragen naar iemand anders of haar eigen energie met iemand te delen. Maar hier is zij, zoals al is gezegd, nog niet achter. Misschien dat deze school hier nog verandering in gaat brengen…

• Mutatie voordelen: Piper kan de energie die zij van anderen ontvangt in haar eigen voordeel gebruiken. Je wil bijvoorbeeld nooit een hardloopwedstrijdje met haar doen… Daarbij stelt haar mutatie haar in staat om niet alleen een deel van de energie van anderen over te nemen, maar deze ook te ‘voelen’. Zo kan zij zich voor een moment in dezelfde gemoedstoestand als de ander begeven, wat haar empathischer maakt.

• Mutatie nadelen: Er schuilt een gevaar achter deze mutatie, welke waarschijnlijk niet moeilijk te raden is… Mocht Piper "per ongeluk" te veel van iemands levenskracht stelen, dan kan dit niet alleen voor de ander misschien wel catastrofale gevolgen hebben, maar ook voor haarzelf, aangezien ze maar een bepaald maximum aan energie kan verwerken. Om dit soort ongelukken te voorkomen, draagt Piper daarom altijd haar zijden handschoenen, zodat ze nooit zomaar iemand aanraakt en zijn energie steelt en gedwongen wordt altijd goed na te denken voordat ze haar gave gebruikt.

• Mutatie grenzen: Het is niet zo dat Piper zonder enige moeite en met maar één aanraking direct energie van iemand ‘af kan tappen’, zoals bij haar familielid Rogue wel het geval was. Hier is wel degelijk concentratie, kracht en een direct contact van huid op huid voor nodig. Mist Piper minimaal één van deze drie zaken, dan zal zij niet in staat zijn haar mutatiekrachten te gebruiken.

 • Geschiedenis:
Sommigen zouden zeggen dat Piper het perfecte leventje heeft geleid tot ze op deze school terecht kwam: rijke ouders met bijkomstige faam, een chique levensstijl, populaire mensen om haar heen, met als koningin daarvan haar oudere zus Rebecca…maar niets is minder waar. Al vanaf jongs af aan voelde Piper zich…’anders’. Haar gezin deed er niet veel aan om dit te verhelpen. Ze versterkten het juist door haar te laten behandelen voor, wat zij dachten dat, ADHD was. Echter bleek algauw dat Piper niet bepaald de standaardsymptomen vertoonde. Het ene moment kon ze barsten van energie, waarop ze vervolgens wekenlang de rust zelve leek. Uiteindelijk wijdden haar ouders het maar aan haar zogenaamde ‘jaloezie’ op Rebecca, die altijd succesvoller in alles leek dan zij. Haar plotselinge energieke buien zouden puur bedoeld zijn om aandacht te trekken. Als laatste redmiddel stuurden ze haar dan maar naar de beste privéscholen, om haar weg te houden van het leven thuis en Rebecca en om haar hopelijk de manieren aan te leren die bij een jongedame van hun stand hoorden. Dit verergerde Pipers gevoel van eenzaamheid echter alleen maar. Ze voelde zich vervreemd van haar omgeving  en bleef vooral op zichzelf. Nu ze zich niet meer druk hoefde te maken om het hooghouden van een reputatie of voldoen aan bepaalde verwachtingen, kon ze zich wel eindelijk richten op het deel van haar wat haar zo speciaal maakte: haar mutatie. Helemaal alleen begon ze zichzelf meer te ontwikkelen, tot ze van deze school hoorde. Haar ouders zagen haar maar al te graag vertrekken naar een plek ver weg van alles wat zij in het honderd kon doen lopen met haar afwijkende gedrag en waar ze zich misschien toch een beetje thuis voelde. Zo is Piper hier uiteindelijk terecht gekomen.
Haar ouders hebben haar echter nog niet volledig met rust gelaten, aangezien zij één van dé financiële sponsors van de school zijn. Dit soort ervoor dat Piper eventueel bepaalde voordelen zou kunnen ervaren om het haar wat 'gemakkelijker te maken' op school, maar zijzelf weigert elke vorm van een voorkeursbehandeling en ergert zich alleen maar aan het feit dat haar ouders alsnog een vinger in de pap hebben.

 
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jean Grey
avatar
Aantal berichten : 1227

Character Profile
Alias: Phoenix
Age: 37
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Piper Thorn   vr jul 17, 2015 10:31 pm


Hierbij ben je Class 3.

_________________
The stains come alive where the paint has gone dry


♥:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prophecy.clicboard.com
 
Piper Thorn
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Archive-
Ga naar: