INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Joel Zimmerman

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Joel Zimmerman
avatar
Class 3
Aantal berichten : 11

Character Profile
Alias: Shockwave
Age: 19
Occupation:
BerichtOnderwerp: Joel Zimmerman    za jul 26, 2014 2:28 am

Try to get up but the doubt is so strong. There’s gotta be a weight in my bones
[/align]
bold. stubborn. impulsive. protective. sarcastic. sharp-witted. righteous.


FULL NAME Joel Augustus Zimmerman
NICKNAME Zimmerman
AGE nineteen
PLACE OF BIRTH Chicago, Illinois [USA]
PARENTS Wilson & Katyaa Zimmerman
SIBLINGS Sophia Zimmerman
OCCUPATION school student

"GO ON ZIMMERMAN. YOU'RE NOT GONNA BACK DOWN NOW, ARE YOU?"

Joel kan echt een pain-in-the-ass zijn. In zijn leven is hij vaker een 'asshole' en een 'jerk' genoemd dan hij zou kunnen tellen, maar dat heeft hij ook verdiend. Het kan hem geen flikker schelen wat anderen van hem denken en hij heeft altijd zijn woordje klaar. Joel is het type dat niet echt nadenkt voordat hij iets doet. Vaak denkt hij niet aan de consequenties van zijn acties. Door zijn impulsieve gedrag kan hij een beetje intimiderend overkomen en het is moeilijk om erdoor heen te prikken. Maar dat is slechts de buitenste laag van zijn persoonlijkheid. Daaronder zit iemand die verassend doortastend is, die mensen ziet voor wie ze echt zijn, die waarheden van leugens kan onderscheiden en goed van fout. In zijn verleden was hij vaak het moraal kompas van een groep. Hij is loyaal. Meestal stelt hij zich nogal sceptisch op tegenover nieuwe situaties of plannen. Er komt nooit een einde aan zijn sarcastische opmerkingen. Maar Joel beschermt de mensen waar hij om geeft, ook al ziet zijn uiting van affectie er misschien net iets anders uit dan dat van de meesten. Door de fouten die hij heeft gemaakt heeft hij een erg laag zelfbeeld. Wanneer er iets goeds gebeurt zal hij altijd het gevoel hebben dat hij het niet verdiend heeft.

"STAY BACK! STAY BACK OR I MIGHT HURT YOU TOO"

Joel is geboren op 11 december, 1994, in de grote stad Chicago. Hij is opgegroeid in een van de criminelere wijken, maar zijn ouders hebben altijd hun best gedaan om hem en zijn zusje weg te houden van de straten. Joel was altijd een braaf jongetje en hield zich graag bezig met boeken, computers en videogames. Hij deed het goed op school. Sophia was meer het rebelse type. Ze was weinig thuis en begon al op jonge leeftijd met roken. Mr. en Mrs. Zimmerman moesten steeds meer werken om rond te kunnen komen en hadden daarom minder tijd om hun kinderen in de gaten te houden. Daarom was het aan Joel de taak om verantwoordelijke broer te spelen. Hij deed altijd zijn best om haar te beschermen tegen foute types. Toen hij ontdekte dat haar vriendje haar had meegetrokken in een drugsbende, viel de brave Joel even weg en had hij de jongen een harde stomp in zijn gezicht gegeven. Vreemd genoeg voelde hij een soort van elektrische energie in zijn vuist, en de jongen had geschreeuwd dat hij een schok kreeg en was weggerend. Vanaf dat moment ging Joel steeds meer experimenteren. Hij ontdekte dat hij objecten kon elektrocuteren, en elektrische apparaten van een afstand kon beïnvloeden. De tv aan en uit zetten, de radio harder zetten, deuren openen. Het waren onschuldige dingen. Joel besloot om het verborgen te houden tot hij zijn krachten beter onder controle had. Maar ondertussen glipte Sophia steeds vaker weg. Zijn ouders hadden besloten om drie weken op vakantie te gaan, zo dat ze tot rust konden komen. En in de eerste week raakte Sophia al vermist. Ze was twee dagen lang niet thuis geweest. Het gebeurde wel vaker dat ze een nacht weg was zonder iets te zeggen, maar dit was wel heel extreem. Joel ging wanhopig naar haar opzoek en had zelfs de politie gebeld, maar het was voor hen niet 'ernstig' genoeg om hulp in te schakelen. Hij was alleen. Na een hele nacht zoeken, rondvragen, van nachtclubs tot appartementen van vreemdelingen, had hij haar gevonden. Caught in the moment of action. In een afgelegen steeg stonden twee groepen te ruziën. Net toen Joel aan kwam lopen, werd de eerste man tegen een muur gedrukt. Pistolen werden getrokken. Hij keek toe hoe iemand zijn zusje vastgreep en pistool tegen haar hoofd zette. "Hand me the motherfucking bag or she'll suffer the consequences," werd er gedreigd. Zonder ook maar een seconde langer na te denken stak Joel zijn hand uit, focuste zich op de telefoon in de broekzak van de jongen en -
Een gigantische knal. Sophia werd door de ontploffing naar voren geduwd, terug tussen haar bendeleden, en de man met de dreigementen lag op de grond. Iedereen begon te schreeuwen. "Oh my fucking god," "What the hell?" "Who did that?!"
In een vlaag van woede ging Joel voor de groep van zijn zusje staan, met zijn rug naar hen gekeerd. Hij keek naar de vijandige groep tegenover hen, en spreidde zijn armen. "Stay back," zei hij gefocust. De elektrische energie begon door zijn armen te stromen. Sophia kwam met doodsangst in haar ogen naast hem staan en iemand tikte op zijn schouder. "Stay back! Stay back or I might hurt you too!" Schreeuwde hij. De aderen op zijn voorhoofd werden dikker terwijl hij in opperste concentratie was. De vijandige gangleden keken verward voor zich uit en richtten daarna hun geweren op Joel. Maar Joel was niet in staat om rationeel te blijven. Hij bewoog zijn armen langzaam naar voren. Het regende vonken vanuit de elektrische kabels boven hen, er was een flits in de lucht, een oorverdovend geluid, en toen werd iedereen achteruit geblazen door een knal. Er werd opnieuw geschreeuwd, maar deze keer was het niet vanuit verbazing, maar vanuit pijn. Na de schok bleven de vijanden even op de grond liggen, kreunend of bewusteloos. Joel draaide zich om en keerde zich tot Sophia's groep. "They won't bother you again," zei hij terwijl hij op adem probeerde te komen.

Drie maanden later en de wereld was omgekeerd. Sophia zat nu thuis en maakte zich zorgen om haar broer, die iedere nacht weg was. Hij had haar plaats in de bende ingenomen met als voorwaarde dat ze zijn zusje voortaan met rust zouden laten. Joel wist heel goed dat het fout was waar hij mee bezig was - maar na een tijdje begon hij sympathie te krijgen voor de groep. Hij had het gevoel dat hij bij hen in het krijt stond. Plus, hij voelde zich eindelijk op zijn plek. Nuttig. Iedereen leek hem te waarderen. De bende maakte misbruik van zijn mutatie. Ze vroegen Joel vaak om telefoons te hacken, om alarmsystemen uit te schakelen en vijanden te bedreigen en te intimideren. Later besefte hij pas wat er die nacht in de steeg echt aan de hand was. Sophia's groep had een grote tas met drugs gestolen van een bende, en het geld wat ze daarmee verdiend hadden wou de andere groep terughebben.
Als Joel s'ochtends laat weer thuis kwam sloot hij zich vaak op in zijn kamer. Hij haatte zichzelf voor alle onschuldige mensen die hij had pijn gedaan. In een vlaag van emoties had hij een keer al zijn drug money op straat gegooid, voor het oprapen.

Alles veranderde toen de bende hem vroeg het huis van een jonge familie binnen te dringen en hen te overvallen, want een van de groepsleden had een hoge schuld bij iemand en moest snel aan veel geld komen. Joel besefte dat hij al die tijd een middel was geweest voor de groep. Een soort van geheim wapen. Hij stond voor de deur van het betreffende huis, toen hij zich omdraaide. "I'm out."
De groep kon dit niet zo maar accepteren. Ze zochten Sophia op, namen haar mee en sloegen haar in elkaar in een verlaten gebouw. Joel was te laat binnen aangekomen. Zijn zusje werd door hem naar het ziekenhuis gebracht, en ze herstelde langzaam, maar haar benen waren permanent verlamd geraakt.
Joel beloofde haar dat hij zijn krachten nog maar één laatste keer zou gebruiken; om wraak te nemen op de bende. En dat deed hij. Zijn krachten waren nog nooit zo heftig geweest. Hij had zijn hand op het voorhoofd van de leider van de groep gelegd, klaar om hem te electrocuteren tot zijn hart stilstond, maar bedacht zich. Hij zou zichzelf alleen nog maar erger haten als hij iemand's leven zou nemen. It's not right, galmde zijn geweten in zijn gedachten.
Nog geen week later werd hij gevonden door de X-Men. Joel wou eerst absoluut niet, en was zelfs van plan om er vandoor te gaan, maar liet zich nog net overtuigen door Sophia. Het was het beste.

"SO, YOU CAN BEND ELECTRICITY? HELL NO. DUDE, YOU'RE LIKE THAT GUY FROM AVATAR, WITH THE LIGHTNING STUFF, BUT DIFFERENT!"

ABILITIES
Charge objects with electricity, heat them and/or making them conduct electricity.
Death Inducement by overcharging the victim with electrical currents.
Electric Field Manipulation.
Paralysis Inducement and/or Jolt Inducement.
Power up electronics by recharging their battery.
Control electric devices.
Electricity Attacks (Joel is able to generate enough power to vaporize matter).
Create electrical forcefields to protect himself.

LIMITATIONS
Electricity may be redirected by certain materials.
Becomes useless if confronted electrical resistant material such as rubber or silicate.
Has to find electrical sources of power in order to recharge.
Reflection Manipulation will cause a problem.
Has problems using electronics.
Joel will short circuit if hit with water.

Joel is al erg krachtig, maar moet nog veel leren over het beheersen en controleren ervan. Als zijn emoties hoog op lopen dreigt hij anderen te verwonden.Laatst aangepast door Joel Zimmerman op zo jul 27, 2014 11:02 am; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jamie Nicholls
avatar
Aantal berichten : 1148

Character Profile
Alias: Solaris
Age: 35 years
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Joel Zimmerman    vr jul 17, 2015 10:31 pm


Hierbij ben je Class 3.

_________________
Afwezig voor onbepaalde tijd.
he was s u n l i g h t
but when the night came


he burned out
that's why she was his s t a r s

♥:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prophecy.clicboard.com/
 
Joel Zimmerman
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Accepted-
Ga naar: