INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Jamie Nicholls.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jamie Nicholls
avatar
Aantal berichten : 1148

Character Profile
Alias: Solaris
Age: 35 years
Occupation:
BerichtOnderwerp: Jamie Nicholls.   vr jul 18, 2014 6:39 pmjames 'jamie' nicholls.
g e n e r a l
First: Jamie
Last name: Nicholls
Date of birth: 9 februari
Place of birth: London
Alias: Solaris
Themesong: Coldplay - Charlie Brown

a p p e a r a n c e
Height: 1.88 m
Hair colour: Bruin/roodachtig
Eye colour: Blauw
Clothing style: Vaak pakken of blouses als hij lesgeeft, op een 'casual' dag loopt hij in spijkerbroek en T-shirt rond. In de winter draagt hij heel veel laagjes over elkaar heen.

p e r s o n a l i t y
Jamie is een vriendelijke en beleefde man, die soms nogal rare trekjes heeft. Hij geeft heel veel om zijn vak en zijn leerlingen en helpt elke leerling dan ook graag als hij of zij een onderdeel niet begrijpt. Verder is hij gefascineerd door de natuur en door mutanten: vooral mutanten met speciale uiterlijke kenmerken vindt hij helemaal geweldig.
Je zult hem vaak tegenkomen in de bibliotheek om biologieboeken helemaal uit te pluizen of om manieren te vinden om de lessen wat leuker voor leerlingen te maken door middel van filmpjes of practica.
In de zomer is hij vooral buiten te vinden, in de Greenhouse, op het strand of in het bos.

h i s t o r y
Van jongs af aan was al duidelijk dat Jamie net wat anders was dan andere kinderen. In de zomer en lente was hij actief en kwam graag buiten. In de herfst en winter was zijn gedrag totaal het tegenovergestelde: hij was vaak moe en kon soms zelfs niet zijn bed uitkomen van vermoeidheid. Dokters konden geen duidelijke oorzaak vinden van zijn gedrag en na vele testjes en metingen kwam er een antwoord: winterdepressie. Jamie werd lichttherapie voorgeschreven met een lamp die het gebrek aan zonlicht in de herfst en winter moest vervangen. De therapie sloeg redelijk goed aan, maar één kwaal bleef: als de zon onder ging, viel Jamie onmiddellijk in slaap.
Voor de rest is Jamies jeugd redelijk normaal te noemen. Geboren in Londen bij twee liefhebbende ouders die allebei een goede baan hadden – en van hem verwachtten dat hij ook een goede carrière zou krijgen – ging hij fluitend door de basisschool en middelbare school heen. Op de dag van zijn diploma-uitreiking, Jamie was toen achttien, gebeurde er iets raars: zijn vingers begonnen te gloeien in een witgoud licht, en hij verbrandde alles wat hij ook maar aanraakte. In shock en uit pure wanhoop besloot hij handschoenen aan te doen naar de uitreiking, maar zelfs de leren handschoenen werden hoopjes as in zijn handen. Jamie was opgelucht, maar die opluchting bleef niet voor lang: de volgende dag gloeide zijn lichaam van top tot teen in hetzelfde licht dat hij de vorige dag alleen in zijn vingers had gezien, het voelde alsof hij van binnen verbrandde en er schoten stralen uit zijn handen die het meeste weg hadden van zonnestralen. Opnieuw verdween de gloed vanzelf, maar Jamie was ten einde raad en besloot maar wat op internet te gaan zoeken, hopend dat hij meer antwoord zou krijgen. Er was een zonnevlam op de dag dat hij helemaal begon te gloeien, stond er op internet. Een zonnevlam is een explosie op het oppervlak van de zon, die ontstaat door het plotseling vrijkomen van de energie die wordt vastgehouden in de magnetische velden, las hij. Opeens besefte Jamie dat de gloed in zijn lichaam voelde als een zonnevlam: alsof hij van binnenuit explodeerde en werd verbrand. Meer over de gloed die hij had gevoeld kon hij niet vinden op internet, maar hij móest weten wat er met hem aan de hand was! Jamies oog viel op een brochure van Oxford University naast hem: Biological Sciences. Als hij dat ging studeren, zou hij vast wel weten wat er met hem aan de hand was, dacht hij. Dezelfde dag maakte hij nog een afspraak voor een gesprek bij de universiteit en wonder boven wonder werd hij aangenomen.
Zoekend in de universiteitsbibliotheek vond hij de essays van een ex-student van Oxford, ene Charles Xavier, die essays schreef over verschillende mutaties bij mensen, waaronder het X-Gen. Verbaasd las Jamie de tekst opnieuw en opnieuw. Zou dit misschien de oorzaak kunnen zijn van de gloed die hij voelde? Hoe meer essays van Charles Xavier Jamie las, hoe meer zekerheid hij kreeg dat hij daadwerkelijk een mutant was. Jamie deed tests bij hemzelf, vergeleek zijn eigen DNA met dat van normale mensen en kwam tot de conclusie dat hij inderdaad een mutant was. Jamies controle over zijn mutatie werd met de dag beter: hij kwam erachter dat zijn lichaam als een soort grote zonnecel werkte, die alle energie van de zon absorbeert. Ook kwam hij erachter dat hij niet alleen zonneflitsen uit zijn handen kon laten schieten, maar ook kleine lichtbollen die het meeste weg hadden van vuurvliegjes. Een andere toepassing van zijn mutatie was de versterking van fotosynthese: iets dat hem heel goed van pas kwam bij biologiepractica. Het niet meer meteen in slaap vallen als de zon onderging trainde hij met de lamp die hij in de winter en herfst te gebruiken, door de lamp ’s avonds aan te zetten, alsof de lamp zonlicht was.
Jamie begon, net als zijn voorbeeld Charles Xavier, essays te schrijven en te publiceren. Niet uitdrukkelijk over mutanten, maar met titels als: ‘The effect of sunlight on the human body’ onder de schuilnaam Solaris, die hij later ook als mutantennaam gebruikte. Jamie slaagde met ‘double honors’ voor zijn studie en werkte een aantal jaren als biologiedocent op de universiteit als Professor Nicholls. Een grote omslag in zijn leven kwam toen Jean Grey hem een aantal maanden geleden opzocht in Londen en hem meenam naar Genosha Island, waar hij nu werkt als biologiedocent.

m u t a t i o n
De verzamelnaam voor Jamies mutaties is ‘Solar Flare’, naar zijn ‘ultieme vorm’: zijn lichaam gloeit helemaal op en straalt als er een zonnevlam is. Jamies mutatie heeft te maken met de zon, maar is in drie aparte mutaties te verdelen:

Solar Cell
Deze mutatie houdt in dat Jamies lichaam zonlicht absorbeert als een zonnecel: de zonne-energie wordt opgeslagen in zijn lichaam en als er geen tot weinig zonlicht is, wordt die energievoorraad opgebruikt.
Voordelen:  Op een zonnige dag is Jamie op zijn actiefst en hoeft hij maar een paar minuten in de zon te zitten om helemaal ‘opgeladen’ te zijn.
Nadelen:  Deze mutatie is zwak als het schemerig of donker is, dus dan moet Jamie het hebben van zijn energievoorraad. Bij een astrologische gebeurtenis als een zonsverduistering werkt deze mutatie helemaal niet en ligt Jamie een paar dagen doodmoe op bed om iets op krachten te komen. Ook moet hij zich heel warm aankleden in de winter of herfst om het beetje zonne-energie dat hij in deze seizoenen kan verzamelen niet weg te laten glippen. Om zichzelf een beetje op te peppen gebruikt hij nog steeds de felle lamp, maar deze werkt natuurlijk niet net zo goed als echt zonlicht.
Grenzen: Jamie kan andere mensen niet opladen met zonne-energie, alleen zichzelf. Hij kan zich ook niet 'reserve'-opladen, de energie in zijn lichaam gaat maar tot een bepaalde hoeveelheid.

Sunbeam
Dit is Jamies meest karakteristieke mutatie: het manipuleren van zonlicht. Hij kan een sterke zonnestraal uit zijn handen laten schieten of slechts lichtbolletjes als een soort verlichting.
Voordelen: Als de zon schijnt, is deze mutatie erg sterk en kan hij bijna al het zonlicht manipuleren, ook weerkaatsingen in ramen.
Nadelen: Zoals bij de vorige mutatie, neemt de kracht van Sunbeam ook heel erg af als het donker is of schemert, Jamie kan in volle duisternis hoogstens een lichtbol laten verschijnen. Ook deze mutatie werkt totaal niet als er een zonsverduistering plaatsvindt.
Grenzen: Er zijn bijna geen grenzen aan deze mutatie, wat Jamie ontzettend beangstigt. De vorm die deze mutatie aanneemt bij een zonnevlam vindt hij nog het engste: deze vorm heeft hij nog maar één keer meegemaakt en kan hij dus amper controleren.

Enhanced Photosynthesis
Stiekem is deze mutatie Jamies favoriete mutatie: met Enhanced Photosynthesis kan hij een plant of een bloem sneller laten groeien en groente of fruit sneller laten rijpen.
Voordelen: Deze kracht werkt totaal op zonlicht en Jamie gebruikt deze kracht vaak in de zomer, omdat het weinig moeite kost om deze mutatie te gebruiken. Het is ook heel handig in de lessen, bijvoorbeeld bij biologiepractica of als hij snel een levende plant in verschillende stadia wil laten zien aan de klas.
Nadelen: Deze kracht werkt totaal niet in de schemering of duisternis en ook niet bij een zonsverduistering.
Grenzen: Jamie kan een bloemenknopje sneller laten uitkomen of een plant sneller laten groeien: hij kan niet opeens van een aardbeienbloem een aardbei maken of van een dennenappel een dennenboom._________________
Afwezig voor onbepaalde tijd.
he was s u n l i g h t
but when the night came


he burned out
that's why she was his s t a r s

♥:
 


Laatst aangepast door Jamie Nicholls op zo nov 30, 2014 9:20 pm; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prophecy.clicboard.com/
Jean Grey
avatar
Aantal berichten : 1227

Character Profile
Alias: Phoenix
Age: 37
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Jamie Nicholls.   vr jul 18, 2014 8:37 pm


Hierbij ben je Class 3.

_________________
The stains come alive where the paint has gone dry


♥:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prophecy.clicboard.com
 
Jamie Nicholls.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» It's not about, not about angels | Raven&Delia&Jean&Eleanor&Jamie

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Accepted-
Ga naar: