INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 A house without either a cat or a dog is the house of a scoundrel [Noctem]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Fiona Langer
avatar
Human
Aantal berichten : 26

Character Profile
Alias:
Age: 37
Occupation: Brigadier
BerichtOnderwerp: A house without either a cat or a dog is the house of a scoundrel [Noctem]   zo apr 08, 2018 11:46 pm

Het was een mooie voorjaarsmiddag om de tuin in te gaan, al was tuin in Fiona's geval een beetje een groot woord. Er moest namelijk nog een hoop aan gebeuren. De achtertuintuin was, net als de rest van het huis, smal, maar diep, en dit was te danken aan het feit dat Fiona midden in een lange straat van oude, maar identieke en ietwat fantasieloze rijtjeshuisjes woonde. De voortuin was praktisch non-existent en bestond uit een piepklein strookje grond waar Fiona niet echt iets mee deed.
De achtertuin, echter, was haar plekje om zich terug te trekken bij mooi weer en waar Remy graag doorheen banjerde. Aan drie kanten was hij omringt door ietwat scheefhangende schutting en in de schutting die parallel liep aan de gevel van het huis zat een deurtje dat naar een steegje leidde dat achter alle huizen door liep. Die deur was eigenlijk altijd op slot en de enige gasten die zomaar de achtertuin in kwamen waren buurtkatten.
Een deel ervan maakte zich kort na aankomst vaak al weer direct uit de voeten als een onstuimige Remy op ze afkwam, maar enkele andere katten, vermoedelijk dieren uit een gezin waar ook een hond was, konden goed met de Australische herder opschieten, die toch geen kwaad in de zin had.
Er ging sowieso niet zo heel veel in Remy's hoofd om. Haar hobby's bestonden uit het achtervolgen van dingen, het apporteren van andere dingen, het eten van nog meer dingen, proberen op Fiona's schoot te kruipen, maar vooral; het graven in elk stukje tuin dat nog niet overhoop was gehaald.
En dit was dus ook de reden dat Fiona niet de moeite nam om voor een bloemperk te gaan. Zo'n masochist was ze nou ook weer niet.
Wel was een deel van de tuin inmiddels een zithoek, met wat weerbestendig houten meubilair en een gietijzeren tafeltje.

Fiona was bezig de tuin aan te harken terwijl Remy naar binnen slenterde, op weg naar haar voerbak. Kort hiervoor was een dikke, rode kater er al vlug via de schutting weer vandoor gegaan nadat Remy een enthousiaste poging had gedaan vriendschap te sluiten.
Fiona was nog altijd druk bezig de hond dergelijk gedrag een beetje af te leren, maar ze wist ook wel dat het ijdele hoop was; de hond was al bejaard toen ze haar adopteerde en alle lastige onderdelen van haar gedrag nu nog bijschaven had geen zin. Het hielp ook niet dat Remy niet het slimste wezen op aarde was. Ze schrok nog steeds met regelmaat van haar eigen scheten, bijvoorbeeld.

Na een minuut of tien zag de boel er weer redelijk netjes uit en Fiona knikte tevreden, leunend op de hark. Ze streek een paar donkere lokken weg die aan de knot waren ontsnapt waar de rest in zat en trok haar overhemd uit, waar ze een mouwloos shirt onder droeg.
Nu het nieuwe graszaad erin en hopen dat het gras het dit jaar wel van Remy zou winnen.

_________________

Dominic - Fiona - Joseph
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Noctem Incaendium
avatar
Class 2
Aantal berichten : 33

Character Profile
Alias: Flamekeeper
Age: 22
Occupation: zwerfkat
BerichtOnderwerp: Re: A house without either a cat or a dog is the house of a scoundrel [Noctem]   ma apr 09, 2018 11:35 pm
astra inclinant
sed non obligant.

Zijn dag had bestaan uit het languit liggen in het zonnetje en slapen. Vooral helemaal niks doen. Zoals alleen een kat dat kon, natuurlijk. Alleen zoals een kat dat mocht zonder naar z’n hoofd geslingerd te krijgen dat hij lui was en maar dringend eens iets moest doen met z’n leven. Al was hij precies dat, lui en niks aan het doen met z’n leven, maar als kat kon hij dat gewoon maken. Wat perfect was, als je het hem vroeg. Het leven was zoveel makkelijker als hij zich nergens druk om moest maken. Gewoon op tijd en stond ergens binnen glippen voor een hapje eten en voor de rest lekker doen waar hij zin in had. Meestal had hij niet eens behoefte om rond mensen te zijn, al kon hij de interacties wel appreciëren.

Daarom had hij besloten om in een buurt te gaan rondneuzen waar hij de laatste tijd niet echt vaak geweest was. Omdat het kon en omdat hij er zin in had. De zwarte kater hees zichzelf op aan een schutting en balanceerde met zijn lange pluizige staart op de houten planken. Zo liep hij van tuin naar tuin, terwijl hij de nette geordende bloemenperkjes inspecteerde. Sommige bloemen stonden al volop in de bloei. Heel fijn, als je het hem vroeg. Bij de volgende tuin sprong hij sierlijk naar beneden, om zich vervolgens in een andere tuin te wringen door een gat in het hek.

Het enthousiaste geblaf waarschuwde hem voor het naderende onheil. Een schim schoot op hem af, en meteen ging hij in full survival mode. Zijn oren plat in zijn nek, zijn pels alle kanten op piekend en zijn klauwen diep in de aarde onder zijn pootjes. Rennen. De eerste logische plek was het huis waar de hond zonet uit gelopen was. De deur stond open. Hij zag niet eens de vrouw in de tuin, vast het baasje van de hond, toen hij aan haar voorbij schoot en in volle vaart de keuken binnen stoof. Aanrecht, tafel, kast. Kast? Kast! Hij remde amper af toen hij zichzelf het meubel op hees, veilig buiten bereik voor de hond die hem zonet bijna op had gevreten.


_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
A house without either a cat or a dog is the house of a scoundrel [Noctem]
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: The Suburbs :: Housing Units-
Ga naar: