INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Finding Nemo, fresh water edition.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Riley Jensen
avatar
Class 3
Aantal berichten : 27

Character Profile
Alias: War
Age: Looks 17
Occupation: Sassy Rebel
BerichtOnderwerp: Finding Nemo, fresh water edition.   za dec 09, 2017 10:45 pm

Personen die wisten van Ruin dachten dat er niets verantwoordelijkheid kwam met het hebben van een onzichtbaar en volledig zelfstandig paard. Riley kon met meer dan zekerheid zeggen dat deze mensen geen idee hadden waarover ze spraken. Geregeld wakker worden met een vos tegen je aan genesteld viel nog mee maar aan verschrikkelijk hoge snelheid een wasbak vullen omdat meneer persé in een vis moet veranderen was een heel ander verhaal. Soms vroeg ze zich af waaraan ze alle problemen met hem eigenlijk verdiend had maar meestal was ze enkele minuten alles alweer vergeten wanneer ze zijn warmte tegen haar schouder aan voelde. Hij had haar nooit in de steek gelaten, nooit had hij haar achtergelaten omdat iets anders zijn aandacht trok en nooit sprak hij tegen, wat waarschijnlijk zijn beste kwaliteit was. Moest de problemenzoeker ook nog eens kunnen praten was ze waarschijnlijk al haar zwarte lokken al verloren onder de baan.

Dat waren de gedachten die door haar hoofd raasden terwijl ze met gekruiste armen en verveelde blik naar het meer voor haar aan het staren was. Het was koud buiten en als ze eerlijk was had ze eigenlijk geen zin om uren hier te staan wachten maar ze wist dat dat wel eens exact kon zijn wat Ruin haar zou laten doen. War was die ochtend toegekomen in het park om de joggen en de rode vos naast haar had gezwind meegedaan tot ze langs het meer aan het lopen waren. Ze had zijn kop meer omhoog zien komen met een fonkeling in zijn zwarte kraaloogjes en ze had geweten wat hij ging doen nog voor zijn rode vacht overgegaan was in rode rook. Het rode wolkje was naar de waterrand gedwarreld waar het instant de vorm van een iets te groot uitgevallen goudvis aangenomen had en in het water verdwenen was. Sindsdien had ze al een paar keer aan de waterrand gestaan met haar vingertoppen in het water in de hoop hem terug te lokken maar nog niets had geholpen.

Een iets oudere vrouw had gevraagd of de jonge dame het niet koud had, zo zonder warme kledij aan de rand van het meer en Riley had vlot geantwoord met: ”Ik wacht op mijn goudvis,” wat de vrouw had doen kijken naar haar alsof ze thuishoorden in het zothuis voor ze met een licht versnelde pas zo snel mogelijk wegwandelde van Riley wat die op haar beurt verschrikkelijk had doen lachen. Voor de zoveelste keer ging ze enkele tientallen minuten later nogmaals door haar knieën om het water aan te raken en een lichte hoeveelheid chaos uit te zenden om zo Ruin op te zoeken. ”Verdomd beest, waar zit je toch,” mompelde ze tussen haar tanden door net voor ze een geluid achter zich opving, ”Voor je het vraagt, ik wacht op mijn goudvis, die wou even gaan wandelen,” meldde ze met enige vorm van humor in haar stem verborgen. Stilaan begon ze te vrezen dat de inwoners van Sundberg – hoe open ze ook waren of leken, haar op de brandstapel zouden gaan gooien als ze zo verder deed. Een verbitterde lach verliet haar mond terwijl ze nadacht over het feit of goudvis hetzelfde smaakte als kabeljauw of eerder als zalm en zich opnieuw recht stelde. Uit enige vorm van beleefdheid keerde ze zich naar de persoon achter zich aangezien die zich nog niet verplaatst had, in de hoop geen man met dwangbuis te zien.
You must never
confuse chaos for madness.


& Allen

_________________
KallistaJulietteRiley


Laatst aangepast door Riley Jensen op vr dec 15, 2017 11:50 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Allen Springs
avatar
Class 3
Aantal berichten : 450

Character Profile
Alias: Mr. Mischief
Age: 16
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Finding Nemo, fresh water edition.   wo dec 13, 2017 5:43 pm

Het was lekker frisjes buiten, de winter hing in de lucht. Het nulpunt was nog niet bereikt, maar Allen had er goede hoop in dat het nog een keertje zou gaan vriezen. Misschien zou er zelfs wel sneeuw vallen, een witte kerst zou echt te gek zijn. Dan zou de sfeer in dit kleine stadje helemaal top zijn, dat wist Allen nu al zeker. Nu al waren er in de tuinen van bewoners gezellige lampjes te zien, die ’s avonds de sterrenhemel deden verbleken in hun pracht en praal. Allen had nieuwe handschoenen, heerlijk zacht vanbinnen, die hij ditmaal niet van plan was kwijt te raken. Het was gewoon iets met die dingen en uit je zakken vallen – alsof ze jaloers waren zodra je handen even zonder de verwarmende omhulsels konden. Even vroeg Allen zich af of de handschoenen een complot voerden samen met alle verdwenen sokken.. Het zou hem eerlijk gezegd niets verbazen.

Allen liep door het park heen, op z’n gemakje. Hij had absoluut geen haast, thuis wachtte enkel de keuze tussen Netflix of eh chillen op andere manieren. En bedenken welke onzin antwoorden hij op z’n huiswerk vragen zou invullen, zodat hij kon claimen dat hij het gewoon niet snapte, maar echt écht een poging had gedaan. Allen wandelde langs het kleine meertje en probeerde ondertussen in te schatten of dat groot genoeg zou zijn om op te schaatsen. Hij zou vast indruk kunnen maken met zijn geweldige atletische skills, als hij Wren ervan kon overtuigen om dit jaar niet krijsend aan zijn arm te hangen. Op de een of andere manier leek dat altijd meiden af te schrikken. Aan de rand van het water zat een jonge vrouw gehurkt, het zag er middelmatig interessant uit. Hmm, zou hij...? Toen ze uit het niets uitlegde waarom ze hier zat te spetteren met koud vies water werd het pas echt interessant. Kort lachte Allen, terwijl er meteen honderden reacties door zijn hoofd schoten. “Een wandelende vis? Dat klinkt als de Jesus van Atlantis,” maakte hij zijn eerste opmerking. Beetje vergezocht, maar nog altijd beter dan opperen dat je misschien per ongeluk iemand neer zou steken. Nu maar hopen dat dat niet te ingewikkeld was. .Soms was simpel beter. “Heb je al geprobeerd hem te roepen?” adviseerde hij haar dan met een wijs knikje. “Of is Blubs niet goed genoeg afgericht?” Tja.. Allen hield van dit soort rare situaties, hij leefde er van op. De gigantische grijns op zijn sproetenkop gaf die levensvreugde al gelijk weer.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Riley Jensen
avatar
Class 3
Aantal berichten : 27

Character Profile
Alias: War
Age: Looks 17
Occupation: Sassy Rebel
BerichtOnderwerp: Re: Finding Nemo, fresh water edition.   wo dec 13, 2017 8:38 pm

Kabeljauw of zalm, dat was nog steeds de vraag die vooraan in haar hoofd hing. Goudvis zou hoe dan ook een speciale smaak hebben maar ze was niet zeker dat Ruin wel nog een goudvis was op die moment, voor hetzelfde geld was hij een snoek en voor een fractie van een seconde moest ze denken aan die ene film – waarvan ze niet meteen een titel kon ophalen, over die heks die in verschillende wezens kon veranderen. Ja, dat omschreef Ruin best van al, een heks, in plaats van haar zouden ze beter hem op de brandstapel plaatsen. God zij dank had ze geen last van temperaturen want anders had ze tegen het moment dat ze zich omdraaide vast geen vingers meer gehad - frostbite and all that. Uit beleefdheid had ze zich omgedraaid maar in plaats van de verwachtte verzorgende met dwangbuis stond er een roodharige jongen met een grijns die permanent op zijn gezicht leek gepleisterd te zijn. Hij had gelachen om haar opmerking dus ze wist wel dat hij de grap van haar woorden had ingezien en zijn volgende woorden bevestigden dat enkel maar, haar lach weerklonk luchtig door de kille lucht. Zijn humor zat goed en ze moest toegeven dat het een zeer goede ijsbreker was. ”Als hij niet oplet mag Atlantis hem heilig verklaren want ik was me net aan het afvragen hoe gebakken goudvis zou smaken,” mompelde ze tussen haar tanden door maar wel met een vrolijke glimlach op de gezellige jongen gericht. Ze mocht maar hopen dat haar shapeshiftend paard voorbereid was op wat zou komen wanneer hij eindelijk besloot om haar te verblijden met haar aanwezigheid. Dat hij af en toe eens een grap uithaalde kon haar amper iets schelen, dat hij in Engeland hazen stal van jagers om ze vervolgens voor haar deur te leggen vond ze zelfs niet erg maar dit ging nu toch wel een stapje te ver.

”Ruin? Ja die heb ik al proberen roepen maar die vis is potdoof wanneer het hem uitkomt en een oude vos verleerd zijn streken niet…” beantwoordde ze zijn volgende vraag alsof ze wel degelijk een serieuze vraag geweest was. Ze had hem eerst een potdove knol willen noemen maar dan was ze de knul waarschijnlijk verloren in haar redenering en ze vond het best aangenaam om niet meer zo eenzaam te zijn aan de waterkant. ”Ah waar zijn mijn manieren,” zei ze terwijl ze haar natte hand afveegde aan haar jeans, ”Riley, aangenaam,” vervolgde ze eenmaal haar vingers terug droog water terwijl ze haar hand naar hem uitstak met een vriendelijke glimlach. ”Al voel ik me eerder Dory of Marlon – was dat zijn naam?” hintte ze naar de film over de verloren vis. Ze was echter wel zeker dat ze niet naar Australië zou gaan om haar familiar uit het water te plukken.
You must never
confuse chaos for madness.

_________________
KallistaJulietteRiley
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Allen Springs
avatar
Class 3
Aantal berichten : 450

Character Profile
Alias: Mr. Mischief
Age: 16
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Finding Nemo, fresh water edition.   ma dec 18, 2017 10:48 pm

Het meisje vond de humor in zijn woorden en liet een verfrissende lach horen. Heerlijk. Hij hield er altijd van om mensen aan het lachen te maken, dat verwarmde zijn hart en gaf hem stiekem ook de flinke ego boost die hij zo graag wilde hebben. Je zou bijna kunnen zeggen dat hij eraan verslaafd was, tja.. Hij ging mooi niet naar een afkick kliniek hoor! Laughter was the best medicine en Allen hield niet van ziekte en ander onheil.

Ze wilde hem opeten?! Nou, een goudvis scharminkel zou waarschijnlijk al verbranden als je het lijkje op de grill legde, laat staan dat er dan nog iets smakelijks over bleef. “Ik denk dat die graatjes niet echt gaatjes vullen,” reageerde hij vliegensvlug op haar. Bijna poëtisch dansden zijn woordenkeuze over zijn lippen, als Allen niet zo snel verveeld was zou hij vast een boek met interessant klinkende uitspraken samen kunnen stellen. Niet dat er altijd veel inhoud achter zat, maarja, rookworst zonder r is ook worst.. Dat liet je toch even nadenken, nietwaar? Even stil staan bij de haast van alledag, jada jada, hij was een diepe denker, als het hem misschien meisjes op kon leveren.  

Eerlijk was eerlijk, voor een mooie meid zoals dit deed Allen altijd wel een beetje meer zijn best. Zette z’n beste beentje voor. Deed zijn rossige haar nog eens goed door er subtiel met zijn hand door heen te gaan. “Allen,” antwoordde hij, haar hand schuddend. Zodra ze een film referentie noemde begonnen de radartjes in zijn hoofd te draaien. Een beetje roestig, maar uiteindelijk kwam hij er wel op, associaties volgen. Hij knipte in zijn vingers, zoekend naar de juiste naam. “Eh, close.. papa-nemo- Ah, Marlin!” Score. Blijf casual, het was geen grote achievement. “Anders kunnen we altijd nog een schepnetje zoeken om Ruin te vangen,” ging hij nog verder in op haar gekke verhaal. Al begon het voor hem steeds onduidelijker te worden of ze nou echt op zoek was naar een weggelopen vis, of dat ze gewoon een keischerpe fantasie had. Either way, hij wilde zien hoe dit uitspeelde. “Waarom had je hem niet aan de lijn?” vroeg hij dan op een plagerige toon.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Riley Jensen
avatar
Class 3
Aantal berichten : 27

Character Profile
Alias: War
Age: Looks 17
Occupation: Sassy Rebel
BerichtOnderwerp: Re: Finding Nemo, fresh water edition.   vr dec 22, 2017 11:18 pm

De jongen had humor, er was geen ontsnappen meer aan in die moment. Hij had niet enkel meteen ingespeeld op haar domme mopje over het wandelen met een vis maar daarbovenop had hij ook meteen kunnen inspelen op het feit dat ze dreigde haar goudvis simpelweg op te eten. Ze wist het te appreciëren en gooide hem een brede glimlach, ”Ik heb dan ten minste geprobeerd er iets nuttigs mee te doen,” melde ze terwijl ze diep vanbinnen nog even nadacht hoe men een goudvis precies moest kruiden om er ook echt iets van smaak in te krijgen want zo’n zoetwatervis was ook niet alles. Het was duidelijk dat de roodharige jongen haar ook niet te serieus aan het nemen was, al zou ze zich er niet voor schamen om wel degelijk een pan te beginnen opwarmen. Aan de andere kant was het natuurlijk ideaal dat hij haar niet te serieus nam want dat zou wel eens kunnen eindigen in permanente opname in de één of andere psychiatrische instelling. Dat was iets dat ze het liefst van al toch wou vermijden want dan moest ze ontsnappen en dat kostte op zijn beurt weer energie die ze liever niet verspilde.

Ze schudde elkaar de hand na een korte voorstelling voor Riley verder ging met een filmreferentie die eigenlijk echt het vermelden niet waard was maar die ze ook weer niet kon laten liggen. Dit om er vervolgens achter te komen dat ze de bal volledig verkeerd geslagen had met één van de namen, ”Ah, so close yet so far away,” zei ze terwijl ze hem verontschuldigend aankeek en een beetje schaapachtig in haar nek wreef. Het duurde echter niet lang voor de jongen toch wel een beetje verward begon te lijken, ”Hij is jammer genoeg net iets slimmer dan de gemiddelde goudvis dus ik vrees dat een gewoon schepnetje niet zal voldoen,” melde ze hem met een vriendelijke glimlach en een opgewekte lach voor ze bedenkelijk keek, ”Misschien als we een iets groter net proberen in het water te krijgen maar het is zo verschrikkelijk koud,” vervolgde ze terwijl ze – vreselijk humaan, klaagde over de koude die de winter en het land met zich meebrachten.

Zijn plagerige toon viel haar meteen af en even dacht ze dat hij werkelijk dacht dat ze hem voor de gek hield, het was dan ook gewoon te gek voor woorden dat dat rode paard haar hier had laten zitten aan de kant van het water. ”Omdat lijnen niet echt zijn ding zijn,” beantwoordde ze zijn vraag zonder er verder bij na te denken. Ze wou er zelfs niet aan denken om het dier vast te ketenen als… nu ja een werkelijk dier.
You must never
confuse chaos for madness.

_________________
KallistaJulietteRiley
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Allen Springs
avatar
Class 3
Aantal berichten : 450

Character Profile
Alias: Mr. Mischief
Age: 16
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Finding Nemo, fresh water edition.   za dec 30, 2017 10:45 pm

Humor was voor Allen te vergelijken met een dans. Je moest lichtvoetig zijn. Snel wendbaar. Van A naar B naar Z springen, connecties leggen en ze dan gevat samenvatten. Je publiek aanvoelen, inspelen op alles wat er gebeurde. De juiste intonatie, een sprankelende blik in je ogen. Dat alles voor een lach, een betere beloning dan welk applaus dan ook. Al helemaal als de lach op het gezicht van zo’n beeldschone dame prijkte. Het klonk als veel te veel moeite, maar gelukkig hoefde hij er helemaal niet bewust over na te denken. Als dat het geval was geweest was Allen waarschijnlijk een stuk saaier geweest.

Riley bewees dat ze animatiefilms kende, een duidelijk pluspunt in Allen’s boek. Wie zei dat zulke getekende films enkel voor kinderen waren had duidelijk geen smaak! Allen probeerde nog wat wijs advies te geven, maar ze hadden hier te maken met een weggelopen geniale goudvis, die zich niet zomaar liet roepen of pakken. T zal toch ook niet een keer een makkelijk op te lossen probleem zijn. Maar Allen hield wel van een uitdaging, op ieder vlak. Riley zei dat Ruin het niet zo op riemen had, dat begreep hij op zich wel. Zelf zou hij ook niet graag vastgeketend worden. Dat zou hem alleen maar aanmoedigen om weg te lopen eigenlijk. “Wel zo diervriendelijk dan,” gaf Allen toe. “Wil je anders- Wacht volgens mij zag ik hem!” In zijn ooghoek had hij een bronzige schim langs zien flitsen, of was dat zijn verbeelding? Allen sprong richting het randje van de vijver en tuurde geconcentreerd het modderige water in.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Riley Jensen
avatar
Class 3
Aantal berichten : 27

Character Profile
Alias: War
Age: Looks 17
Occupation: Sassy Rebel
BerichtOnderwerp: Re: Finding Nemo, fresh water edition.   di jan 09, 2018 11:23 pm

Haar voorliefde voor animatiefilms leek geapprecieerd te worden door de roodharige jongen. Animatie- tekenfilms waren een voorliefde van de eeuwenoude dame, ze had het zien groeien en zien veranderen maar het concept bleef altijd hetzelfde – en ergens kreeg ze de indruk dat Allen net zo in elkaar zat, en dat was het toveren van een glimlach op de gezichten van jong en oud. De met sproeten overgoten knul leek alleszins zeer tevreden met het humoristische aspect van het hele gebeuren en dat zorgde er op zijn beurt voor dat Riley zich wat meer op haar gemak voelde. Nu ze met twee waren, was het namelijk moeilijk om enkel haar te beschuldigen van het hebben van een losse vijs. Zijn advies – desondanks welgemeend, bood helaas geen verlichting en Riley stond op het punt van opgeven toen ze zonder nadenken mededeelde dat hem aanlijnen simpelweg geen optie was, de gluiperd veranderd dan simpelweg in een vlinder ofzo.

Riley wou hem net mededelen dat ze echt geen beul was hoor, ze liet namelijk haar huisdier doen waar hij zin in had, zelfs al was het zwemmen in het vijvertje van het park van hun dorp. Opgewekt richtte ze haar blik op de jongen, die tegen dan geconcentreerd in het vuile water aan het turen was. ”Ah echt?” vroeg ze opgewekt voor ze hem vervoegde aan de kant van de groot uitgevallen plas water op zoek naar die helrode-bronzen kleur die Ruin zou verraden. ”Je doet waarschijnlijk gewoon alsof omdat je denkt dat ik mentaal instabiel ben ofzo,” lachte ze een beetje dom, ”Om mezelf even te verduidelijken, Ruin is een shapeshifter met een eigen willetje… en hij wou zwemmen vandaag,” verduidelijkte ze zichzelf uiteindelijk. Gewoon om uit te sluiten dat hij zo meteen de witte mannen zou bellen en die haar zouden komen ophalen. ”En nu zitten we hier mooi,” ging ze verder, eerder tegen zichzelf dan tegen de jongen naast haar.
You must never
confuse chaos for madness.

_________________
KallistaJulietteRiley
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Finding Nemo, fresh water edition.   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Finding Nemo, fresh water edition.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: The Suburbs :: Park :: Pond-
Ga naar: