INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Strange happenings [Sepp]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Fiona Langer
avatar
Human
Aantal berichten : 26

Character Profile
Alias:
Age: 37
Occupation: Brigadier
BerichtOnderwerp: Strange happenings [Sepp]   vr dec 01, 2017 9:19 pm

Voor het overgrote deel was de nachtdienst rustig verlopen voor de enige twee mensen die nog op het kantoor aanwezig waren. Er werd voornamelijk papierwerk gedaan, koffie gedronken en hier en daar wat gepraat.
Er brandde weinig licht. De beide agenten hadden de lamp boven hun bureau aan en bij de trap brandde licht, maar dat was het. De bureaulampjes verspreidden een prettige, warme gloed.
Brigadier Fiona Langer was al een aardig eind gevorderd met een rapport betreffende een zaak waarbij een zelfverdediging helemaal geen zelfverdediging was gebleken en de verdachte in koelen bloede een andere man het ziekenhuis in had gelagen.
Dergelijke extremen kwamen niet zo heel vaak voor, gelukkig, maar daardoor hakten ze er bij een korps wel in. Een jonge agent had de ernstig mishandelde man gevonden, die vermoedelijk nooit meer volledig zou genezen en hoogstwaarschijnlijk in een rolstoel zou belanden en was er erg van ontdaan geweest.
Maar zo achter haar computer, met een wordbestandje voor haar, leek het allemaal ver weg, hoe tragisch ook. Dat kwam deels natuurlijk ook door de onpersoonlijke, professionele bewoording die je hanteerde voor zo’n document en het feit dat dit rapport er al even lag en daardoor niet zo vers meer was als het had kunnen zijn.
Fiona en papierwerk waren geen vrienden. En dus was het bericht dat binnenkwam een geluk bij een ongeluk.

Een kort over en weer met een van de agenten die op patrouille waren later was het duidelijk dat Fiona en Sepp de enige versterking was die het tweetal agenten op dit moment zo snel kon krijgen en die ze hard nodig hadden.
“Sepp, we moeten in de benen,” zei Fiona, toen het gesprek eenmaal was afgelopen, en ze pakte haar riem, met daaraan haar holster en verscheidene andere gadgets. Ze sprak haar collega’s soms aan met hun voornaam, soms met de achternaam. Hing van de situatie af. In stressvollere situaties gaf ze aan het laatste de voorkeur, om de zakelijkheid te kunnen bewaren.
“Had zojuist Bosshart aan de lijn. Zij en Elsinger hebben te maken met wat lijkt op een ontvoering. Kind van negen jaar. Bahnhofstrasse 41."
Ze maakte haastig haar riem vast. Haar gelaat stond grimmig.
“Elsinger is in de omgeving op zoek, maar volgens een van de bewoners zou het fysiek onmogelijk moeten zijn geweest voor iemand om binnen te komen, laat staan het pand weer te verlaten."
Het kon goed zijn dat deze bewoner meer vertrouwen had in zijn of haar beveiliging dan goed was, het kon ook zijn dat er sprake was van een dader met een mutatie. Fiona hoopte van niet. Hoezeer ze ook van mening was dat de mutanten hulp nodig hadden, als het op misdaad aankwam maakten ze de zaken oneindig veel ingewikkelder.

_________________

Dominic - Fiona - Joseph
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sepp Kovic
avatar
Human
Aantal berichten : 41

Character Profile
Alias: Donut
Age: 26
Occupation: Agent
BerichtOnderwerp: Re: Strange happenings [Sepp]   di dec 12, 2017 11:42 pm


sk

sepp kovic

live with it
or fix it
Papierwerk was het saaiste deel van zijn job als agent. Het stak met kop en schouders boven alle andere bezighoudingen uit. Eerlijk gezegd was het commissariaat vegen nog een spannendere job dan de papierwinkel bijhouden. Maar Chief was op dat vlak heel streng. Een korps kon niet draaien zonder een goed onderhouden archief. Het kon veel verschil uitmaken bij nieuwe cases. Gelijklopende gevallen konden dikwijls makkelijker worden opgelost door even in het archief te gaan gluren. Het was als een bibliotheek voor criminele activiteiten. De meeste leken in zekere zin wel op elkaar. Dan waren er ook extremere gevallen, maar hier in het stille Sundberg kwamen de meeste op hetzelfde neer. Drugs gerelateerde zaken, verkeersagressie, een nachtje in de club dat verkeerd uitdraaide en helaas ook familiaal geweld. Maar op zich viel dat goed mee. Echt veel inbraken waren er niet, en de meeste zaken hadden ook geen dodelijke slachtoffers. Momenteel typte hij een verslagje over een verkeersongeval, waarbij de dader aan het bellen was aan het stuur. Gelukkig alleen maar blikschade, maar de wagen van het slachtoffer was wel klaar voor de schroothoop. Een dikke kluif voor de verzekeringen dus, en het was aan hem om alles zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven.

Al zou dat blijkbaar moeten wachten. Fiona kreeg een telefoon, en hij probeerde mee te luisteren naar wat er allemaal gezegd was. Niet dat hij veel mee kreeg, maar vanaf de telefoon neer gelegd werd, sprak zijn collega hem aan. Hij stond meteen op, controleerde of hij al zijn materiaal aan zijn riem bevestigd had en nam zijn jas. Niet het meest flatterende kledingstuk ooit, maar fashion was wel het laatste waar hij zich mee bezig hield. Zeker toen ze meer details gaf over de zogenaamde kidnapping. ”Ik rij wel”, Zei hij, waarbij hij de sleutels van hun snelste wagen van de haak griste en naar de parking liep. ”Hoe lang geleden is dit gemeld?” Vroeg hij, terwijl hij naar de auto liep en snel in stapte. Wie weet hoe lang dat kind al verdwenen was. Hoe langer het duurde, hoe verder de ontvoerder al kon gevlucht zijn, en dat was meestal geen positieve factor voor hun.
BY MITZI

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Fiona Langer
avatar
Human
Aantal berichten : 26

Character Profile
Alias:
Age: 37
Occupation: Brigadier
BerichtOnderwerp: Re: Strange happenings [Sepp]   zo dec 17, 2017 9:49 pm

Fiona knikte toen Sepp voorstelde te rijden en liep met hem mee naar de parkeerplaats.
”Hoe lang geleden is dit gemeld?” vroeg Sepp en er verscheen een grimmig trekje op Fiona’s gezicht.
“Ongeveer twintig minuten,” zei ze. “Ze hebben eerst zelf het huis en directe omgeving uitgekamd in plaats van meteen om backup te vragen."
Ze zuchtte en stapte in de auto. Ze begreep het ergens wel, maar had graag meteen ter plaatse willen zijn.
“Mijn gok is dat ze dachten dat het kind zich gewoon in huis had verstopt omdat er geen sporen van braak waren volgens de ouders. Zou niet de eerste keer zijn."
Haar toon was echter gespannen. Tijd om de eventuele fouten van hun collega’s te bekritiseren was er nu niet echt, maar desondanks zat het haar toch dwars. Elke minuut telde als er inderdaad een kind was ontvoerd.
Het hielp ook niet mee dat elke zaak rond kinderontvoering haar onherroepelijk aan de zaak in Schaffhausen deed denken die de reden was dat ze overgeplaatst had willen worden. De gedachten hield ze echter zo consequent mogelijk op afstand. Deze familie had haar en Sepp in het hier en nu nodig.
Ze zou het liefst de zwaailichten aan hebben gezet, maar met twee agenten al op de plaats delict was dit niet toegestaan en druk was het niet op de weg.
“We laten Bosshart en Elsinger vooralsnog het zoekwerk buiten doen en praten direct met de ouders. Ik wil ook nog eens het huis door, voor de zekerheid,” zei ze tegen Sepp. Het tweetal was er immers toch al buiten aan de slag en ze wilde ieder detail horen. Zoals het er nu voor stond kon het werkelijk alles zijn.
De ouders moesten toch wel iets hebben gemerkt? Misschien had iemand de laatste tijd teveel aandacht aan het kind besteed, veel rondgehangen in de straat of zelfs eerder geprobeerd binnen te komen.

_________________

Dominic - Fiona - Joseph
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sepp Kovic
avatar
Human
Aantal berichten : 41

Character Profile
Alias: Donut
Age: 26
Occupation: Agent
BerichtOnderwerp: Re: Strange happenings [Sepp]   di dec 19, 2017 6:48 pm


sk

sepp kovic

live with it
or fix it
In zaken als deze was tijd altijd van cruciaal belang. Dit was geen tiener die een uurtje te laat thuis kwam omdat hij in een rebelse periode zat. Dit was geen man die weer eens te lang in zijn favoriete bar was blijven plakken. Nee, dit was een kind dat uit haar bed was gehaald. Want hij vertrouwde op het oordeel van zijn collega’s. Er was meer aan de hand dan een kind dat dacht dat het nog geen bedtijd was en dus een spelletje speelde met haar ouders. Fiona deelde mee dat het al zeker twintig minuten geleden was dat het gemeld werd, maar het kon ook makkelijk al veel langer gaande zijn. Want hoe vaak ging een ouder een kamer controleren als ze er van uit gingen dat hun dochter vredig lag te slapen? Sepp haastte zich zo snel mogelijk, al moesten ze natuurlijk wel veilig door het verkeer. Gelukkig waren er niet echt veel andere auto’s op de weg. ”Het hoeft niet persé een inbraak te zijn. Als dit gepland was..” Mompelde hij. Deze zaak werd met de minuut verdachter.

Beter hield hij zijn woorden even voor zich, en velde hij pas een oordeel als hij het huis eenmaal gezien had en eventueel de ouders had gesproken. Fiona was van hetzelfde idee, wat hem gerust stelde. Hij wist dat ze meer ervaring had dan hij, en volgde dan ook vanzelf haar leiding. ”Goed idee, misschien moet jij met de moeder praten, dan neem ik de vader mee richting boven. Kijken of hun verhalen matchen”, Dacht hij luidop na. Op dit punt was iedereen verdacht. Nadat hij de auto geparkeerd had, stapte hij uit en liet hij Fiona voor gaan richting de deur.
BY MITZI

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Strange happenings [Sepp]   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Strange happenings [Sepp]
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: The Suburbs :: Streets-
Ga naar: