INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 High Highs to Low Lows

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Salomée Adkins
avatar
Class 2
Aantal berichten : 79

Mutant Profile
Alias: IOrigins
Occupation: Student Psychology & Barista at coffee house
Mutation: Supernatural Eye: Hypnosis, Clairvoyance & Penance Stare
BerichtOnderwerp: High Highs to Low Lows   di nov 28, 2017 10:19 pm


JE VOIS LA VIE EN ROSE

Rook steeg in lome kringetjes omhoog. Het was afkomstig van de sigaret die een zwartharig meisje tussen haar vingers hield, hoewel er af en toe ook wat tussen haar rode lippen ontsnapte. Het meisje zelf was nu niet per se zo'n roker. Voorheen had ze het keurig weten te limiteren tot feestjes en avondjes uit. Nu echter, wanneer de verveling erin sloop, voelde ze de sterke aandrang er eentje op te steken. Salomée was iemand die immers ontzettend snel rusteloos werd. Het was pas half zes, even nadat ze thuis was gekomen van school. Ze had een afwasje weggewerkt, vijf minuten geprobeerd iets van wat in haar studieboeken stond op te nemen en was vervolgens de vier muren alweer zat geworden. Ze hoopte dat het balkon haar dus even verlichting zou gunnen. Het was een leuk uitzicht, dat moest ze bekennen. De drukbezochte bar had voor haar altijd het bruisende middelpunt van het dorpje gemarkeerd. En als je het feit dat haast iedereen elkaar beneden kende, dan was het net alsof ze terug was in de stad. Mensenkijken was daarnaast een van haar favorieten bezigheden. Ze mocht dan niet in staat zijn zo lang stil te zitten, maar in zeeën van gezichten kon ze haast verdrinken in de tijd. Maar met mensen praten... Dat was natuurlijk nog leuker. Als ze ervoor in de stemming was tenminste. En vanavond was ze dat. Salomée drukte de sigaret uit tegen het buitenmuurtje en blies de laatste rook uit. Haar adem botste echter direct met de koude herfstlucht en er ontstonden kleine condenswolkjes die alsmaar voort bleven bestaan.

Ze hoefde enkel de deur achter zich dicht te trekken en een trap af te lopen en ze kon zo de bar binnenlopen. Wel een stukje via de straat weliswaar, het zou iets te gezellig worden als ze zich iedere dag via de keuken of het magazijn of hoe de achterruimte van een bar ook mocht heten een weg naar buiten zou moeten banen. Hoewel ze dus haar eigen voordeurtje had, woonde ze wel recht boven O'Shaes trots. Het was voor haar ideaal. De meeste mensen zouden zich druk maken over geluidsoverlast, maar aangezien het alleen in de weekenden echt piekte in de avonden en er geen dag in het weekend was dat Sal niet pas om vieren na middernacht in haar bed lag, had ze daar helemaal geen last van. Dat de prijs van haar appartementje daardoor ietsjes lager lag dan je in het centrum zou verwachten, was dus voor haar alleen maar mooi meegenomen. Ja, ze had toch wel geluk gehad met haar eigen plekje. Alleen jammer dat ze al na tien minuten claustrofobisch werd -in welke ruimte dan ook. Ze had niet de moeite gedaan zich in een jas te verhullen voor dat kleine stukje lopen, dus de kou begroette haar weer als een oude vriend -weliswaar misschien eentje die een tikkeltje wrok jegens haar koesterde. Met groeiende nieuwsgierigheid zwaaide ze de uitnodigende deuren van de pub open. Gezien het tijdstip was het dus niet al te druk, maar minder eenzaam dan boven gegarandeerd. Het meisje haalde een hand door haar haar, scande even de ruimte en besloot toen plaats te nemen op een barkruk. Als ze hier toch was, kon ze net zo goed even een drankje bestellen.
Tobias O'Shae first

_________________

Hide your .e.y.e.s.  darling, people can see your heart through them
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Tobias O'Shae
avatar
Class 2
Aantal berichten : 29

Mutant Profile
Alias: Tintreach
Occupation: Barmanager
Mutation: Electrokineses
BerichtOnderwerp: Re: High Highs to Low Lows   za dec 02, 2017 1:33 pm


It's a brave new world
Met een brede glimlach op zijn gezicht was de man bezig een hele show op te voeren, natuurlijk met het maken van drankjes cause what else? Tobias liet de flessen door de lucht vliegen en wist ze op exact de juiste momenten uit de lucht te pikken om vervolgens een beetje in een mix beker te gieten. Niet dat er al klanten waren om het drankje aan te geven, buiten enkele jongeren die net van school kwamen that is. Maar die waren naar zijn mening nog een tikje te jong voor het sterkere spul. Voor wie hij het dan wel aan het maken was? Wel, voor Rhys die net aan zijn shift begon. Natuurlijk was er die hele toestand van niet drinken achter de bar, maar om die regel te omzeilen zat zijn maatje nog aan de andere kant van de bar met argus ogen toe te kijken hoe het allemaal zo vlot leek te gaan bij hem. Of hij aan het wachten was tot hij iets zou laten vallen wist hij niet, niet dat dat zou gebeuren toch niet als iemand hem stoorde. Uiteindelijk zette hij de perfect gemaakte cocktail voor de neus van de jongen. ‘Laat het smaken.’ Knipoogde hij speels, waarna hij verder ging met het afsluiten van zijn shift. Vandaag had hij een vrije avond, beetje zelf voor gezorgd maar dat mocht ook al eens right? Al was de kans werkelijk klein dat hij de bar ook zou verlaten tho, misschien kwam hij later nog wel terug gewoon op de boel af te sluiten natuurlijk. Dat was een beetje zijn traditie geworden, zelf de boel afsluiten.

Tobias had zich even achteraan afgezonderd wanneer Rhys de boel had overgenomen. Merendeels om van shirt te veranderen that is, want ondanks dat het een vrij rustige middag was geweest waren er toch enkele mensen geweest die al mooi in de wind waren. Iets wat resulteerde tot een oudere man die een volledig glas bier had leeg gesmeten over de bar, iets wat natuurlijk grotendeels ook op zijn shirt terecht was gekomen. Maar goed, Tobias was een voorbereid man en had altijd wel twee shirts bij als hij moest werken zo ook vandaag. Hij had zijn zwarte geruild voor een witte met een zakje op zijn borst, zijn outfit om de avond tegemoet te gaan. Met zijn handen in zijn broekzakken was hij uiteindelijk weer de bar in gewandeld. Haast meteen spotte zijn ogen een wel heel bekend gezicht, waardoor zijn humeur ook meteen weer wat beter werd. Met een brede grijns nam hij plaats naast haar. ‘Ik hoop dat deze plek niet bezet is?’ Knipoogde hij speels. Salomée was het meisje dat boven de bar woonde, ze had er destijds interesse voor gehad en aangezien hij toch een huurder aan het zoeken was op dat moment kwam het perfect uit. ‘Weer afgezakt naar het land van de levenden.’ Klonk het al plagend. Nee, met het meisje had hij zeker geen last. Gelukkig maar, het feit dat ze op de drukste momenten niet thuis meestal zelf in de bar of ergens anders was te vinden was ook een mooi pluspunt. ‘Wat kan ik je aanbieden?’_________________
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Salomée Adkins
avatar
Class 2
Aantal berichten : 79

Mutant Profile
Alias: IOrigins
Occupation: Student Psychology & Barista at coffee house
Mutation: Supernatural Eye: Hypnosis, Clairvoyance & Penance Stare
BerichtOnderwerp: Re: High Highs to Low Lows   zo dec 10, 2017 4:35 pm


JE VOIS LA VIE EN ROSE

Nadat ze even onbepaalde tijd rusteloos met haar nagels tegen de bar had getikt en haar ogen over de flessen daarachter had laten glijden, hoorde ze een stem. Een bekende stem, namelijk die van de man des huizes. Ze drukte de bril -zonder sterkte natuurlijk want haar zicht was uitmuntend maar het was voor zowel zichzelf als anderen wel chill wanneer een in ieder geval iets van een barrière haar mutatie verhinderde- wat dichter tegen haar jukbeenderen toen ze zich naar de bron van het geluid toe draaide. 'Ik hoop dat deze plek niet bezet is?' Zijn knipoog maakte het haar ontzettend moeilijk niet met haar ogen te rollen, dus ze liet het maar gewoon gebeuren. Uiteraard wel met een brede grijns erbij. Hij mocht dan misschien wel eens flirterige momenten kennen, waarmee hij menig hart ongetwijfeld op hol bracht, maar Sal zag hem altijd als de vader van het centrum van het dorpje. Of een grote broer, misschien was dat beter passend. Aangezien hij al plaats had genomen, nam de Française maar gewoon aan dat zijn eerste vraag retorisch bedoeld was.

'Weer afgezakt naar het land van de levenden?' ging hij plagend verder. Sal zuchtte geamuseerd. ’Weer afgezakt naar het land van de slapenden? Wat doe jij nu weer aan déze kant van de bar?’ doelde ze op het feit dat hij eigenlijk vrijwel altijd wel aan het werk was. Kijk, natuurlijk was hij de beste mixoloog die deze regio kende en kon dat werk niet allemaal worden overgelaten aan sommige van haar klasgenootjes die hier een bijbaantje hadden. Tobias overdreef de liefde voor zijn werk soms echter wel een tikkeltje, vond ze. Zoals nu. 'Wat kan ik je aanbieden?' bewees hij maar weer eens. Ze lachte alvorens ze nadenkend een vinger tegen haar kin tikte en de flessen nog eens inspecteerde. Ze zou zonder twijfel een opmerking krijgen als ze rond dit tijdstip iets sterks zou bestellen, al zou ze het wel kunnen gebruiken met deze combinatie van kou en verveling -hoewel die twee factoren met binnenkomst in de bar al weer heel wat verzacht waren-. Ach ja. Er was tijd genoeg om te drinken. ’Chocolademelk,’ sprak ze tenslotte dus maar, haar handen om haar met de dunne blouse bedekte schouders klemmend. ’Met slagroom, s'il te plaît. Niet een geheel onbelangrijke toevoeging, vond ze zelf.

_________________

Hide your .e.y.e.s.  darling, people can see your heart through them
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: High Highs to Low Lows   

Terug naar boven Go down
 
High Highs to Low Lows
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Sundberg :: Town Square :: Bar-
Ga naar: