INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 O'Shaes pub

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Tobias O'Shae
avatar
Class 2
Aantal berichten : 50

Character Profile
Alias: Tintreach
Age: 26
Occupation: Barmanager
BerichtOnderwerp: O'Shaes pub   ma nov 13, 2017 11:38 pm

O'Shae'sBecause no great story ever started withsomeone eating a salad
Zie je dit al je hele leven doen?
Persoonlijk? Ja, zeker wel. Ik heb er altijd van gedroomd om een bar te hebben en ben echt blessed met dat ik dit nu al heb kunnen verwezenlijken. Hiermee heb ik mijn stempel op de wereld gezet  en ik ben er best trots op. We zijn klein begonnen, maar door de jaren heen is de bar een van de plekken geworden waar iedereen te vinden is.

De beste tip die je kan geven aan beginners?
Heb vertrouwen in jezelf en laat je niet ontmoedigen. Slechte klanten zal je altijd hebben, maar de goede klanten boksen daar fel tegen op. Je moet sterk in je schoenen staan op sommige momenten, maar het vertrouwen dat je krijgt van sommige klanten is voor een heel leven lang!

De meest belangrijke skill die je moet hebben in dit soort werk?
Geduld. Vaak genoeg word dit op de proef gesteld door klanten die proberen om je het bloed van onder je nagels te halen, maar rustig blijven is het meest belangrijke dat je moet doen. Zo zien sommige klanten uiteindelijk in dat je niet te breken bent, en gaan ze zeker en vast terug komen misschien om nog eens te proberen hetzelfde te doen maar ook zeker om hun excuses uiteindelijk aan te bieden en een goede avond te beleven.

Waarvan geniet je het meest als je aan het werk bent?
Het contact met de klanten. Vooral de verhalen die ze soms vertellen zijn echt geweldig. Plus, het feit dat je ze soms kunt helpen wanneer ze een belangrijke keuze in hun leven maken is iets wat al het andere goed maakt.

Wat drink je op je vrije dag?
Hangt er allemaal vanaf wat ik die dag aan het doen ben, maar meestal hou ik het simpel een pintje is iets wat vaak niet geapprecieerd word, zeker niet tussen al die cocktails. Als ik werkelijk een keuze moet maken zou het een simpele pint zijn, niets meer of minder.

Welk drankje zou je aan je klanten adviseren?
Dat verschilt van klant tot klant. Als iemand echt in een feeststemming is zou ik zowiezo een sterke cocktail aan raden. Het hangt ook natuurlijk af van wat voor persoon je voor je hebt. Als het een of andere zakenman is serveer ik al vaker een martini, simpele maar toch sterke drankjes. Voor iemand die puur uit is om te genieten van zijn avond, een simpele fruit vodka. Iemand die zijn hart moet luchten, een goeie whiskey of een pintje. Het verschilt gewoon van de persoon die je voor je hebt.  

Hoe ziet je perfecte dag eruit?
Mijn perfecte dag, hm? Ik ga niet zeggen dat mijn leven perfect is, dat zeker niet. Maar mijn perfecte dag is wanneer ik kan werken in de bar, wanneer ik er voor mijn klanten en personeel kan zijn. Vrije tijd hebben is leuk, als ik eens niet werk dan sport ik of doe ik dingen met mijn vrienden.
Tobias O'shaeOwner & Bartender
Zie je dit al je hele leven doen?
Ja, eigenlijk wel. Het is iets aan dit werk wat ervoor zorgt dat ik vrolijk naar huis ga want het geeft zoveel voldoening. Je helpt klanten en je hoort elke keer de mooiste verhalen, iets waar ik geen genoeg van kan krijgen. Daarbij maak je niet alleen maar iemand anders dag door naar ze te luisteren, maar ook je eigen dag.

De beste tip die je kan geven aan beginners?
Niet zenuwachtig of bang zijn want zo maak je de meeste fouten. Het is daarbij ook niet erg om af en toe eens een foutje te maken, dat mag best, van fouten leer je het best. Vraag mensen af en toe hoe hun dag is, maar probeer ook goed naar lichaamshouding te kijken. Meestal vinden ze het wel leuk om met iemand te praten maar er zijn ook mensen die hier niet zo leuk op kunnen reageren, die kun je beter met rust laten en gewoon helpen met een drankje.

De meest belangrijke skill die je moet hebben in dit soort werk?
Persoonlijk vind ik dat mensenkennis heel belangrijk is, je moet jezelf kunnen verplaatsen in de klant en goed naar ze luisteren, ook naar lichaamstaal. Hier kun je vaak veel aan aflezen. Dit is gaandeweg ook makkelijk te leren als je gewoon blijft observeren maar je moet er ook een beetje feeling voor hebben. Daarnaast moet je veel geduld hebben.

Waarvan geniet je het meest als je aan het werk bent?
Ik hou er altijd van om leuke gesprekken aan te gaan met klanten of om een beetje met ze te dollen. Ze vinden het vaak ook erg leuk als je zelf enthousiast bent over je werk en niet bang bent om een beetje een clownsneus op te zetten, hoewel je het daarnaast natuurlijk ook professioneel moet houden. Geamuseerde klanten komen vaak terug en dat maakt je werk zelf ook leuker.

Wat drink je op je vrije dag?
Ligt een beetje aan mijn humeur of energie. Mijn favoriete cocktail is een Woo Woo en die drink ik dan ook erg graag wanneer ik een dagje vrij heb. Wanneer ik een beetje moe of lui ben drink ik graag een wijntje, lekker voor het slapen gaan.

Welk drankje zou je aan je klanten adviseren?
Ik vertel klanten ook graag wat mijn favoriete drankje is en vaak willen ze die dan ook wel proberen, maar anders vraag ik ook een beetje naar wat ze vooral lekker vinden zodat ik daarop iets kan bedenken voor ze. Soms wil ik mijn creativiteit ook wel laten zien door zelf iets te maken.

Hoe ziet je perfecte dag eruit?
Opstaan met een lekker ontbijtje, sporten en vervolgens een leuke/gezellige dag op het werk zodat ik weer voldaan ga slapen.
Esmee VerhoevenBartender
Zie je dit al je hele leven doen?
Waarom niet? Anderen zouden dit misschien als een simpele bijbaan zien, maar je passie moet hier wel echt liggen. In een bar werken is niet ‘zomaar’ iets, weet je. Het is iets waar je echt dag en nacht klaar voor moet staan. Dat, wanneer het ineens druk is, je op kan komen draven. Eerlijk gezegd zou ik deze baan niet eens zo erg vinden om voor mijn hele leven te doen. Ik zou het zelfs geweldig vinden.

De beste tip die je kan geven aan beginners?
Oefenen, oefenen, en blijven oefenen! Iedereen heeft ooit eens een begin moeten maken, maar uiteindelijk kom je er echt wel. Daar ben ik zeker van. ;)

De meest belangrijke skill die je moet hebben in dit soort werk?
Ik denk niet dat het één bepaalde skill is, maar juist meerdere, als ik dat mag zeggen? Voor mij lijkt het me meer een mix van, om te beginnen, een goede, open uitstraling naar klanten hebben. Zodra je namelijk te bot bent zullen ze niets meer willen bestellen, en gaan ze naar een andere plaats. Maar daarbij vind ik ook dat je echt een teamspeler moet zijn. Andere collega’s helpen, eventueel wisselen van dienst als de ander niet kan, een ander opvangen als je ziet dat diegene aan zijn of haar kant het druk heeft, dat soort dingen. En natuurlijk het schenken zelf, uiteindelijk.

Waarvan geniet je het meest als je aan het werk bent?
Het contact met de mensen, maar natuurlijk ook het samenwerken met collega’s. En het mixen van drankjes natuurlijk! Eigenlijk alles dus, oeps. Maar dat is geen slecht punt, toch?

Wat drink je op je vrije dag?

Pfoe, vind je het heel erg als ik zeg dat ik negen van de tien keer gewoon water drink? Dat is met uitgaan wel anders natuurlijk, maar ik ben niet zo’n persoon die thuis en alleen een fles openmaakt en opdrinkt. En zoveel drink ik nou ook niet bepaald op een dag.

Welk drankje zou je aan je klanten adviseren?
Sex on the beach! Haha. Nee, oké, even serieus. (..) Eerlijk gezegd kan ik er nu even niet opkomen? Meer omdat ik eigenlijk wel heel veel dingen lekker vind. Maar, ik zou sowieso geen ‘normaal’ drankje adviseren. Eerder een mix, waarbij degene achter de bar dus ook een echt aandeel heeft in het drankje. Dat geeft namelijk wel iets meer speciaals aan een drankje, toch?

Hoe ziet je perfecte dag eruit?
Een dag doorbrengen met prettig persoon? Of personen. En dan op een plaats waar je echt helemaal tot rust kan komen. Het strand, bijvoorbeeld. Of het bos, kan ook. Het is maar net waar je je op dat moment prettig bij voelt. Maar gewoon in de aanwezigheid zijn bij een prettig persoon, dat scheelt al heel veel. Ja, ik denk dat mijn perfecte dag er zo’n beetje wel uitziet.
Rhys DwyerBartender
Zie je dit al je hele leven doen?
Aangezien ik momenteel job student ben en nog op zoek ben naar mijn droom of concrete toekomstplannen kan ik dit niet meteen beantwoorden. Wel kan ik verklappen dat ik het momenteel heel graag doe.

De beste tip die je kan geven aan beginners?
Niet bang zijn om opnieuw te beginnen. Als iets niet lukt probeer je gewoon opnieuw. Beter dat het wat langer duurt dan dat je iets slechts aflevert.

De meest belangrijke skill die je moet hebben in dit soort werk?
Passie en het graag doen. Het kunnen lange dagen zijn en niet elke klant is even vriendelijk en/of beleefd. Maar wanneer je de job graag doet, kan dat je niet van de wijs brengen en kom je de volgende keer even graag terug.

Waarvan geniet je het meest als je aan het werk bent?
De iets rustigere momenten wanneer de muziek door de bar galmt en de aanwezige klanten rustig een glaasje drinken terwijl ze een gezellig gesprek voeren. Wanneer wij ook even kunnen genieten van de aangename familiale sfeer die in de bar hangt.

Wat drink je op je vrije dag?
Ik kan genieten van verschillende drankjes maar mijn voorkeur gaat te allen tijde uit naar een glas wijn of een vinger bourbon. Klassiek maar heerlijk en perfect voor een vrije dag.

Welk drankje zou je aan je klanten adviseren?
We hebben meerder wiskeys die zeker eens het proberen waard zijn. On the rocks of neat.

Hoe ziet je perfecte dag eruit?
Gewoon rustig thuis in de zetel met een goed boek en een glas rode wijn.
Juliette Marie DuboisWorking Student

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
O'Shaes pub
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Sundberg :: Town Square :: Bar-
Ga naar: