INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Killian Murphy

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Killian Murphy
avatar
Class 4
Aantal berichten : 21

Character Profile
Alias: Magneto
Age: 20 years
Occupation:
BerichtOnderwerp: Killian Murphy   do maa 02, 2017 3:16 pm

The greatest evil is physical pain.
Naam: Killian Murphy
Alias: Magneto
Leeftijd: 20 jaar
Geslacht: Mannelijk
Mutatie: Electromagnetism Manipulation (Magnetokinesis)

Geboortedatum: 21 juni
Geboorteplaats: Egypte - Caïro
Nationaliteit: Egyptisch (Canadees, Iers, Libisch)
Killian's vader was half Canadees, half Iers, maar was geboren in Canada. Deze verhuisde naar Egypte voor zijn geschiedenis studie. Daar leerde hij de moeder van Killian kennen, een redelijk bijzondere vrouw - wat later ook een mutant bleek te zijn. Zijn moeder is echter een mengeling van Egyptisch en Libanees bloed, wat zijn afkomst redelijk complex maakt.

Huidskleur: Blank
Haarkleur: Zwart
Oogkleur: Bruin
Lengte: 1.79
Gewicht: 74 kg

Karakter:
Killian kan gezien worden als een wat bitter persoon. Hij heeft veel meegemaakt in zijn leven en heeft er eigenlijk een bloedhekel aan dat hij 'speciaal' is. Zijn mutatie kan er nog wel eens voor zorgen dat mensen gewond raken, en wonder boven wonder vindt hij dat nooit zo'n erg probleem. Hij is impulsief en dat kan gevaarlijke situaties opleveren, snel geïrriteerd door andere mensen wanneer ze te moeilijk doen en komt vaak enorm verveeld over. Hij is simpelweg in vrij weinig oprecht geïnteresseerd. Arrogant is ook wel een woord wat bij hem past, net zoals vals. Dat laatste vooral wanneer het hem zo uitkomt. Zijn eigen hachje gaat namelijk altijd voor. Killian is het typische figuur wat makkelijk verleid zou kunnen worden door een donker pad. Voor de rest rookt hij vaak, het is een verslaving van hem geworden. Ook drinkt hij wanneer hij de kans krijgt.

Mutatie: Wat betekend 'electromagnetism'
Om het simpel te houden, electromagnetism is de naam voor een elektromagnetisch veld, ook wel een vectorveld genoemd. Dat bestaat uit twee componenten, het elektrisch veld en het magnetisch veld. Een elektrisch veld wordt geproduceerd door elektrische ladingen en zorgt voor een elektrische kracht op andere ladingen. Een magnetisch veld wordt geproduceerd door de beweging van elektrische ladingen. De term elektromagnetisme geeft aan dat elektrische en magnetische verschijnselen verstrengeld zijn. Zo zal een veranderlijk magnetisch veld een elektrisch veld opwekken en omgekeerd.
De kracht die elektrische geladen deeltjes voelen door elektromagnetische velden, heet de elektromagnetische kracht. Het is een van de vier fundamentele natuurkrachten, naast zwaartekracht, sterke kernkracht en zwakke kernkracht.
Dan is er nog elektromagnetische straling. Deze is gelijk aan de lichtsnelheid. Licht kan worden gezien als zich voortbewegende verstoringen in het elektromagnetische veld. Alles wat optica (het deelgebied van de natuurkunde dat zich bezighoudt met de beschrijving en verklaring van het gedrag van licht) betreft is dus een elektromagnetisch verschijnsel, maar ook radiogolven, microgolven, röntgenstraling en gammastraling behoren tot het elektromagnetisch spectrum.


Dit is dus de uitleg die je nodig hebt om Killian's mutatie te kunnen begrijpen. Veel natuurkundige termen, maar het is dan ook een ingewikkelde en veelzijdige mutatie die moeilijk te begrijpen is. Het is onderverdeeld in een aantal categorieën omdat de mutatie anders heel moeilijk is om goed uit te leggen.

Electricity Manipulation
Om te beginnen heeft hij dus de kracht om elektriciteit te beheersen, een vorm van energie die een gevolg is van de beweging van geladen deeltjes (zoals elektronen of protonen). Hierdoor kan hij alle elektrische velden beheersen. Naast de elektriciteit die aanwezig is als gevolg van het krachtveld van de aarde, bestaat er natuurlijk ook elektriciteit die door mensen wordt opgewekt. Ook deze kan hij besturen. Dat houd dus in dat hij de stroom uit kan laten vallen omdat hij zelf alle kracht naar zich toe trekt, andere mobiele apparaten kan laten uitgaan en meer van dat soort dingetjes. Maar er zit ook nog een gevaarlijke kant aan, en dat is wanneer hij deze elektriciteit tegen levende wezens gaat keren. Zo kan hij deze sturen en zelf creëren - al zal elektriciteit uit een bestaande bron wel vele malen sterker zijn, zelfs dodelijk. De vonken kunnen letterlijk van hem afvliegen, want het zal hem niet veel doen. Zijn grens voor het aankunnen van dit soort energie ligt namelijk onmenselijk hoog. Er is nog één andere vorm van elektriciteit die hij kan beheersen, en dat is bliksem. Dit kan hij ook gebruiken als een energiebron en deze is de sterkste vorm van allemaal. Hij kan letterlijk volledige bliksemstralen sturen, zoveel energie kan zijn lichaam aan.
Naast een aanvallende kant zit er natuurlijk ook nog een verdedigende kant aan, het is maar hoe hij het zelf wil hebben. Hij zou namelijk een elektrisch veld kunnen maken om zichzelf - en eventueel anderen - om zich te beschermen van krachten van buitenaf. Het is voor normale mensen vrijwel onmogelijk om hier doorheen te dringen, dat zou je dood kunnen worden, een vreselijk pijnlijke dood terwijl je geëlektrocuteerd wordt.


Magnetism Manipulation
De tweede grote kant van zijn mutatie heeft dus te maken met het beheer van magnetisme. Zijn energiebron hiervoor is de enorme magnetische kern van de aarde, de drijfveer van deze natuurkracht op aarde. Maar ook de rest van het universum speelt hierin een rol, eentje die een hele hoop natuurkundige formules bevat die ik in deze uitleg maar even weg zal laten om het niet al te moeilijk te maken. Magnetisme komt voor in drie vormen: natuurlijke (planeten, de maan, de zon, magnetosfeer, magnetische materialen), organische (gegenereerd door de elektrische stromen van levende wezens) en kunstmatige. Hij kan alle zaken die magnetische materialen (ijzer, nikkel, kobalt en legeringen daarvan, zeldzame aard metalen, natuurlijk voorkomende mineralen zoals magnetiet) manipuleren en regelen en indirect gebruiken om andere dingen manipuleren / beïnvloeden.
Het komt er dus op neer dat hij alle voorwerpen waar ook maar een klein beetje magnetisme bij komt kijken kan beheersen naar hoe hij het zelf wil. Zo zou hij met een simpel muntje al iemand kunnen vermoorden, en dat is nog maar een klein voorbeeld van de grote ravages die hij aan zou kunnen richten, aangezien magnetische velden en magnetische objecten overal te vinden zijn. Zijn kracht gaat zo ver dat hij met een beetje inspanning de Eiffeltoren zou kunnen laten bewegen, een onderzeeër uit het water kan halen, een regen van ijzeren voorwerpen kan creëren en sturen, om zo maar een paar voorbeelden te geven. Het gebruik van magnetische velden is dus de kern van dit deel van zijn mutatie.


Radiation Manipulation
Het laatste deel heeft te maken met iets wat niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Ook hierbij komen weer een hoop natuurkundige wetten kijken, maar het komt erop neer dat hij (radioactieve) straling kan sturen. Dit heeft allemaal te maken met atomen en energie uitzendende deeltjes. Radioactieve straling staat er om bekend dat het schadelijk kan zijn voor mensen, maar in de geneeskunde wordt er veel gebruik van gemaakt. Naast dat hij dat dus kan besturen, kan hij met het gebruik van straling andere handige dingetjes doen. Zoals het blokkeren van radiozenders, netwerken omleiden en ga zo maar door.

Er is alleen één klein probleempje. Zijn mutatie is krachtig en levensgevaarlijk onder veel omstandigheden, maar controle heeft hij er niet altijd over. Het is al vaker voorgekomen dat er gekke dingen gebeuren met elektriciteit en magnetische voorwerpen. Zo heeft hij al eens een dozijn bewakers vermoord met één enkele munt die er vandoor ging omdat hij zich in het nauw gedreven voelde.

Geschiedenis:
Killian werd geboren uit twee halfbloed ouders, uiteindelijk in de hoofdstad van Egypte. Zijn moeder was ook een mutant, maar dat heeft zijn vader nooit geweten. Toen Killian nog heel jong was werd ze namelijk vermoord door een paar mutanten haters die achter haar bestaan waren gekomen. Killians vader nam hem mee naar een dorp, hij was toen een jaar of twee, en vond daar een klein huisje waar de twee besloten te wonen.
Zijn jeugd was verder niet zo enorm speciaal, behalve dat hij langzaam maar zeker zijn mutatie begon te ontdekken. Toen hij wat ouder was kwam de buitenwereld achter zijn mutatie en werd het een soort van bounty hunt, omdat hij werd gezien als een bedreiging voor de hele wereld. Daarbij zijn aardig wat doden gevallen. Uiteindelijk vond hij zijn toevlucht op Genosha.
BY MITZI

_________________


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clyde Maddox
avatar
Administrator
Aantal berichten : 589

Character Profile
Alias: Thor
Age: 25
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Killian Murphy   do maa 02, 2017 3:23 pm


Hierbij ben je Class 4.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Killian Murphy
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Accepted-
Ga naar: