INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Dominic Sinaga

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Dominic Sinaga
avatar
Class 3
Aantal berichten : 89

Character Profile
Alias: Padomay
Age: 22
Occupation:
BerichtOnderwerp: Dominic Sinaga   za okt 22, 2016 5:48 pm


• Naam Dominic Sinaga
• Bijnaam Dom/Nick/Sinaga
• Alias Padomay
• Leeftijd 21
• Geboorteplaats New York

• Karakter
- Fel
Dominic gaat niet voor half werk. Als hij ergens voor gaat dan moet het goed gebeuren. Anders raakt hij gefrustreerd met zichzelf, en vermoedelijk ook met iedereen die vervolgens een grote bek heeft. Emoties die hij toelaat ervaart hij heftig en intens; loyaliteit gaat tot aan de dood, net als liefde. Haat ook, maar op precies de andere manier. Hij is niet snel vergevingsgezind, maar er zijn uitzonderingen. Meer dan een tweede kans krijgt iemand echter niet van hem en verknalt iemand die dan is er absoluut een probleem.
Hij is vasthoudend en heeft een flink doorzettingsvermogen.
- Kort lontje
Er is niet erg veel nodig om hem te irriteren. Van mensen waar hij close mee is kan hij redelijk wat hebben, omdat hij ze kent en weet hoe ze dingen doorgaans bedoelen, maar een vreemde doet het makkelijk fout bij hem. Hij heeft ook relatief weinig nodig om gewelddadig te worden en als hij eenmaal doorslaat houdt hij pas op als de ander niet meer beweegt of hijzelf niet meer.
Hij kan dus behoorlijk onhandelbaar zijn en onvoorspelbaar lijken. (‘Lijken’ omdat hij een open boek is voor degenen die een beetje goed zijn in het lezen van mensen).
Wel is het zo dat Dominic gevoelig is voor de stemming om hem heen. Iemand met een uitdagende houding heeft hem zo op de kast, net als iemand die zelf paranoïde en agressief is, en iemand met een sterke, innerlijke rust zal hem veel gemakkelijker vinden om mee om te gaan omdat dat hem dan weer kalmeert. Daarnaast is Dominic ook erg gevoelig voor sociale rangorde. Iemand met natuurlijk leiderschap zal hij hoogstwaarschijnlijk wel naar luisteren, binnen de perken van het redelijke. Iemand die echter vrij onzeker is maar toch probeert de leiding te nemen zal niet veel over Dominic te zeggen hebben. daarnaar luisteren voelt als vernedering voor hem.
- Trots
Hij heeft dan ook een behoorlijk ego. Belediging gaat niet ongestraft. Grappen kunnen, maar als hij het gevoel heeft dat een grap als dekmantel wordt gebruikt voor iets dat de ander eigenlijk gewoon meent zal zijn ergernis ook snel op komen.
Veel om trots op te zijn heeft hij niet, maar dat doet er niet toe.
- Gesloten
Dominic’s woede is ook een coping mechanism. Het zorgt ervoor dat hij pijn, verdriet en angst voor zichzelf weg kan werken en hij is dan ook niet erg in touch met zijn emoties. Hij praat niet over issues, raakt geïrriteerd als iemand erover begint en weet zich er ook geen raad mee. Kwetsbaar opstellen doet hij niet aan. Als iemand hem in vertrouwen neemt zal hij dan ook enigszins awkward zijn en proberen zo snel mogelijk een oplossing te vinden, omdat hij verder niet echt weet hoe hij ermee om moet gaan.
Hij is ook niet zo snel open voor nieuwe dingen. Hij is geneigd zich meer te richten op wat hij weet dat hij kan. Uit zijn comfortzone stappen betekent namelijk dat er de kans is te falen ten overstaan van iedereen en dat wil hij niet.
- Afstandelijk
Erg snel laat hij mensen niet toe. Dat zal op dit punt geen verrassing zijn. Komt weer terug bij die aversie richting kwetsbaarheid. Wordt hij wel closer met iemand, dan zal zijn sarcasme en kille manier van grappen maken ook iets minder worden; het is namelijk naast gewoon zijn gevoel voor humor ook een afweermechanisme.
- Cynisch
Dominic is niet zo’n positief ingestelde knul. Daarnaast is heeft hij een vlijmscherpe tong en een bijtend, sarcastisch en inktzwart gevoel voor humor.

• Likes
- Films (actie, thriller, horror)
Dominic vindt het heerlijk om te ontspannen met een goede film, het soort dat je bij je strot grijpt en op het puntje van je stoel houdt. Hij wil zijn films intens en geloofwaardig.
Hij heeft er niet zoveel tijd voor als hij zou willen, maar geniet er daardoor des te meer van.
- Wat drinken zo nu en dan
Ondanks zijn moeilijke karakter is hij een vriend die je zeker mee kan nemen naar de kroeg. Hij zal zich niet snel dronken zuipen, maar een paar biertjes, een hoop humor en een kleine groep mensen met wie hij goed kan is een hoop waard voor hem.
- Zwarte humor
Grof, politiek incorrect en keihard; zo heeft Dom zijn humor het liefst. Niet dat hij nergens anders om kan lachen, maar als je hem echt in de slappe lach mee wil maken moet je het soort grappen maken die net over het randje gaan.
- Wielrennen
Heel sportief is hij niet, en eigenlijk ook niet zo, maar desondanks kan Dominic oprecht genieten van wielrennen. Het komt namelijk omdat hij dan even fysiek het uiterste van zichzelf kan vergen, zonder met anderen samen te zijn en zichtbaar een flinke afstand kan afleggen.
- Blues muziek
Zijn favoriete genre. Rock kan hij ook goed over, Jazz op zich ook nog wel, maar Blues maakt hem rustig.
- Meditatie
Een hobby die men niet snel achter hem zou zoeken, maar die hij regelmatig beoefent. Dominic mediteert om zichzelf te kalmeren en om niet alleen zijn woede te beteugelen, maar ook om te kunnen ontspannen in het algemeen.
- Wiet
Als meditatie geen optie is, relaxt hij altijd nog graag met een joint.
- Zomer
Dominic houdt van warmte, stranden en lekker ontspannen in de zon.

• Dislikes
- Kinderlijke/kleinerende nicknames
Het stoort hem ontzettend. Vrienden komen er nog wel mee weg, als het niet te vaak is, maar hij is er nog altijd snel mee op de kast te jagen. Nicky is irritant, maar kan nog. Minnie is zo kinderlijk dat hij er automatisch vanuit gaat dat als iemand dat zegt het waarschijnlijk bedoelt is om hem te stangen.
- Denigrerende opmerkingen in het algemeen
Dominic kan zeer, zeer slecht tegen vernedering. Hij is geneigd er erg fel op te reageren, te fel, vaak.
- Klassieke muziek en de meeste popmuziek
Of het stoort hem, of het geeft hem zo’n gevoel van verveelde irritatie.
- Winter
Dominic heeft een bloedhekel aan kou en zal zich in de herfst als warm gaan kleden terwijl de rest nog net de zomerjas vindt kunnen.
- Onverzorgdheid
Dominic houdt niet van mensen die bijvoorbeeld naar zweet ruiken. Hij is niet obsessief ijdel, maar zal wel altijd de tijd vinden om er een beetje verzorgd bij te lopen. Frequent douchen, tanden poetsen en schone kleren zijn van die dingen die in zijn ogen de norm horen te zijn. Als iemand weinig geld heeft zal hij er wel begrip voor kunnen hebben, maar nog steeds van mening zijn dat er op een school geen excuus is om niet vaak genoeg te douchen.
- Gepusht worden om over zichzelf te praten
Hij is zeer gesloten en is gewend dat boosheid mensen doorgaans wel afschrikt. Het irriteert hem ook enorm als iemand hem probeert te dwingen over zijn eigen grenzen heen te gaan. Open en kwetsbaar zijn doet hij niet aan, period.
- Romantische comedies
Het verveelt hem. Heel erg.
- Gecommandeerd worden
De instructies van iemand met natuurlijk leiderschap opvolgen kan hij best, maar rondgecommandeerd worden accepteert hij niet en al helemaal niet als hij het nut er niet van in ziet.

• Fears and insecurities
- Onweer
Onwillekeurig wordt Dominic nogal nerveus van donder en bliksem. Het is iets wat hij liever verborgen houdt, omdat hij het zelf vrij gênant vindt, maar het is iets wat hij nou eenmaal niet bepaald uit kan zetten.
- Kleine ruimtes
Hij is ook behoorlijk claustrofobisch. In een te kleine ruimte zal hij snel ontzettend gestresst raken. Wederom is dit iets wat hij voor zich probeert te houden.
- Spinnen
Echt een angst is het niet, maar Dominic heeft wel een bloedhekel aan ze.
- Kwetsbaarheid
Dominic is er als de dood voor om zich van zijn kwetsbare kant te laten zien. Dat betekent namelijk anderen de macht geven je te raken waar het het meest pijn zal doen, en dat wil hij koste wat het kost zien te vermijden.
Hoewel hij totaal niet bang is voor fysieke pijn en de confrontatie zonder aarzeling aan gaat, is hij dus wel bang voor emotionele pijn.
- Eigen stem
Een angst is het zeker niet, meer een klein beetje een onzekerheid; Dominic houdt niet van zijn eigen stem en hoort zichzelf dan ook niet graag terug op audio.
- Social skills
Zo nu en dan is Dominic deep down ook wel een klein beetje onzeker over zijn sociale vaardigheden, maar dit maskeert hij ook weer met zijn vlijmscherpe humor.

• Uiterlijk
Dominic is ongeveer 1.80 tachtig lang met een slank postuur. Hij heeft vrij kort, zwart haar en donkere ogen. Er zit een hele lichte boog in zijn neus en hij heeft volle wenkbrauwen. Zijn gezichtsvorm is ovaal, doch iets hoekig.

• Mutatie
1 Lock and unlock; het openen of sluiten van een vergrendeling zonder de bijbehorende sleutel nodig te hebben.
Hij kan functionerende sloten op en van slot doen.
2 Underworld summoning; het oproepen van monsters die in theorie voor hem zouden moeten kunnen vechten. Ze komen uit een soort van alternatieve dimensie, maar dat weet Dominic niet; hij heeft eigenlijk geen idee waar hij precies mee bezig is.
Ze komen in allerlei soorten en maten. Hoe krachtiger zo'n wezen echter is, hoe moeilijker hij onder controle te houden is. Zelfde geldt voor formaat.
• Mutatie voordelen
1 Of het nou een traditioneel slot is of iets dat met een vingerafdruk scan moet worden ontgrendeld; zijn magie maakt er geen onderscheid in. Dominic kan ieder slot bewerken. Het is in zijn leven vooral handig voor de kleine dingen; hij zou de sleutel van een dagboek kunnen vernietigen en de enige (behalve lockpickers uiteraard) zijn die ergens bij kan. Maar goed, even een sleutel vernietigen doe je ook niet zomaar.
2 Hij kan de hulp van zijn summons inschakelen in gevechten. Wanneer hij ze onder controle heeft zijn ze een sterke aanwinst in een gevecht. Hij moet ze met zijn stem aansturen, dus het is wel zo dat de orders die ze krijgen ook voor ieder ander te horen zijn.
Hier staat dan weer tegenover dat ze niet afhankelijk zijn van zijn bevelen; hij kan ook op hun eigen skills vertrouwen.
• Mutatie nadelen
1 Het is eigenlijk alleen echt nuttig voor plekken waar hij niet hoort te zijn, uitzondering daargelaten. Het is makkelijk, je eigen kamersleutel amper nodig hebben, maar die paar seconden die het scheelt doe je het nou ook weer niet echt voor.
Dominic heeft niet veel interesse in een leven als inbreker, dus deze kracht gebruikt hij niet echt voor opzienbarende dingen.
2 Ze zijn hem geregeld de baas en kunnen zonder controle veel schade aanrichten. Ook kost het ontzettend veel energie om ze op te roepen en de baas te blijven. Daar komt tot slot nog bij dat ze het lang niet altijd kunnen waarderen dat een knul van begin twintig hen voor zijn karretje denkt te kunnen spannen, dus ALS hij de controle goed kwijtraakt, is hij net zo hard de lul als iedereen om hem heen, misschien zelfs meer.
• Mutatie grenzen
1 Het werkt alleen op sloten die intact zijn. Een gebarricadeerde deur kan hij niets mee, een vastgeroest slot ook niet. Als het niet op een normale manier te openen is met de juiste sleutel kan Dominic er ook niets mee.
2 De monsters kunnen niet langer dan een uur in onze wereld blijven, daarna moeten ze weer terug en kunnen diezelfde wezens lang niet opgeroepen worden. Ook is Dominic's controle vooralsnog vrij gering.

De creatures in kwestie:


• Geschiedenis Dominic’s vader is Indonesisch (geboren in Amerika, dat wel, Dominics grootouders zijn naar Amerika toe gekomen) en zijn moeder Brits-Amerikaans. Dominic heeft in zijn opvoeding ook niet zoveel van Indonesië meegekregen, tot frustratie van zijn grootouders.
Zijn ouders waren sowieso niet zo ontzettend goed in wat ze deden. Hierdoor trok Dominic erg naar zijn oom, Awan, toe. Ruzie was in huize Sinaga aan de orde van de dag namelijk en al vrij jong leerde Dominic altijd zijn woord klaar te hebben als hij ergens de schuld van kreeg.
Op de basisschool was hij nog te handhaven. Hij was moeilijk, maar had door de jaren heen meerdere docenten die hem aardig begrepen en daardoor konden ze goed met hem omgaan en hem bijsturen waar nodig. Het eerste jaar van de middelbare was anders. Hij was een aparte en klasgenoten hadden van hem een doelwit gemaakt. Even maar. Het kostte Dominic slechts een maandje om zoveel boosheid op te bouwen dat hij op een dag zodanig terugsloeg dat hij ook meteen van school werd geschopt. Het was ook rond die tijd dat hij zijn kracht ontdekte en dat hij bericht kreeg van de school.
Het ontdekken kwam tijdens een nogal adrenalineverhogend incident. Samen met twee van de weinige vrienden die Dominic had was hij een verlaten pakhuis in gegaan. De deur, die alleen van buitenaf op of van slot kon, was achter hen dichtgevallen er klonken sirenes. Een van de jongens haastte zich al naar de achteringang van het pakhuis, maar in een opwelling drukte Dominic zijn handen tegen de deur, waarna hij een klik hoorde. Hij begon ook te rennen. Agenten probeerden hoorbaar de deur open te krijgen. Wat hij nou precies had gedaan wist Dominic niet, maar het had gewerkt en daar ging het om. De achterdeur zat al op slot, maar op hoop van zege raakte hij ook deze aan en wonder boven wonder ging het slot open. Geen van de anderen had het door. In de chaos en de duisternis was het niet iets dat opviel; vermoedelijk dachten ze gewoon dat de deur geklemd had. Ze gingen ervandoor, maar Dominic was al met zijn gedachten ergens anders. Dit had hij gedaan. Zoveel was zeker.
Nog geen maand later werd er contact opgenomen met hem door de school. Inmiddels had hij al uitgebreid zijn kracht getest, maar echte misdrijven had hij niet gepleegd.
Hij aarzelde geen moment en zijn oom was eigenlijk het enige wat hij met pijn in zijn hart achterliet. Pijn die hij maskeerde met een norse, onverschillige houding.
Zijn eerste schooljaren gingen zeer moeizaam. Hij gedroeg zich verschrikkelijk en was zelfs tot tweemaal toe blijven zitten, omdat hij er met de pet naar gooide. Pas rond zijn vijftiende werd hij echt serieuzer. Het was in dit jaar dat hij ook zijn tweede kracht leerde kennen. Hij was in staat wezens op te roepen die hem - als hij geluk had - gehoorzaamden. Monsters, waren het, zielloze dingen die alleen goed waren voor vernietiging. De zwakkere gevallen waren geen probleem, de machtigere exemplaren waren hem moeiteloos de baas en hebben hem tot tweemaal toe bijna zijn leven gekost.
Verder bleef Dominic ook nog eens moeilijk in omgang en temperamentvol, en waren pogingen tot hem door te dringen behoorlijk zinloos. Hij was niet bepaald populair, maar door zijn agressie iemand die aardig met rust werd gelaten.


_________________

Dominic - Fiona - Joseph
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clyde Maddox
avatar
Administrator
Aantal berichten : 589

Character Profile
Alias: Thor
Age: 25
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Dominic Sinaga   za nov 05, 2016 8:50 pm


Hierbij ben je Class 3.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Dominic Sinaga
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Accepted-
Ga naar: