INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Colin Irving

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Colin Irving
avatar
Class 2
Aantal berichten : 57

Character Profile
Alias: Onix
Age: 18
Occupation:
BerichtOnderwerp: Colin Irving   wo feb 26, 2014 6:30 pm

• Naam Colin Irving
• Bijnaam Odd-eyed Onix (naar de inktzwarte steen onyx)
• Leeftijd Bijna 18
• Geboorteplaats York
• Karakter
''I may be on the side of the angels... but don't think for one second that I am one of them.''
Colin lijkt op het eerste gezicht een normale jongen. Hij is vriendelijk, charmant en grappig. Heeft een neiging om sarcastische opmerkingen te maken en kan soms een rebels kantje hebben als hij tegenover gezag komt te staan. Hij denkt niet te veel na, al helemaal niet over de lange termijn. Wil vooral plezier maken en lachen. Al met al heel normaal voor een tiener.
Hij heeft goede intenties, maar laat die niet altijd even duidelijk merken. Deels uit onhandigheid, deels omdat hij niet wilt worden gezien als een doetje. Hij is dus ook geen lieverdje, kan best wel eens uitbarsten of ruzie maken, maar hij wil het liefste gewoon vrienden maken.
Houdt enorm van fastfood en cake!

''Every fairy tale needs a good old-fashioned villain. You need me or you're nothing- Nothing at all.''

Maar wanneer je Colin in een verkeerde bui aantreft zal hij opeens een stuk minder vriendelijk zijn. Colin heeft regelmatig last van stemmen in zijn hoofd, die hem dingen influisteren. Demonen, zoals hij ze beschouwd. Ze maken hem langzaam gek, paranoïde, bang en instabiel. Het zijn voornamelijk verdachtmakingen, leugens, beschuldigingen die ze hem influisteren. Deze stemmen stoken hem op, zorgen dat hij wantrouwig en afstandelijk wordt van de buitenwereld. Als iemand hem dan toch probeert te benaderen kan hij erg kil zijn en zelfs sadistisch. Op zulke momenten vertrouwt hij helemaal niemand, hoewel hij eigenlijk gewoon iemand nodig heeft die dichtbij hem blijft.

• Uiterlijk
Colin heeft lange, donkerbruine haren, die hij meestal met wat gel omhoog houdt. Zijn ogen zijn grijsblauw, met meestal een heldere blik erin. Hij is redelijk lang en gespierd, maar niet uitzonderlijk van bouw. Geen reus, geen dwerg. Gewoon een redelijk knappe slungel. Opvallend zijn zijn nogal expressieve wenkbrauwen en redelijk feminine wimpers/mond die Colin heeft. Maar daarover kan je beter niet tegen hem beginnen.

• Mutatie
Dark voice: Deze mutatie stelt Colin in staat om één of meerdere mensen te hypnotiseren. De toon van zijn stem verandert en je zult merken dat het steeds lastiger wordt om tegen te stribbelen. Als hij je een vraag stelt zul je sneller de waarheid vertellen, als hij je vertelt dat je slaperig bent zul je daadwerkelijk gapen.
Dark voice kan ook in iemand's gedachten worden gebruikt, hoewel dit aanzienlijk meer energie kost en ook vooral bewust gebruikt kan worden als hij zich goed focust. De bevelen die Colin kan geven zijn meestal gelimiteerd tot kleine zaken, dingen die niet al te erg tegen iemand's wil ingaan. Een zwakkeling bevelen om weg te lopen gaat dus makkelijker dan een leraar vertellen dat hij uit het raam moet springen. Sowieso zijn dingen die mensen kunnen doden een stuk lastiger te bewerkstelligen, omdat het tegen instincten ingaat. Maar als hij echt kwaad is kan hij je gruwelijke dingen bevelen en zul je enkel met heel veel wilskracht verzet kunnen bieden.

Deze mutatie kan zowel onbewust als bewust gebruikt worden. Met wat focus kan Colin het als wapen gebruiken, maar het beste werkt Dark voice als Colin in paniek is of kwaad wordt. Hij kan dan gemakkelijker gebruik maken van zijn gave en zal ook veel sterker zijn, omdat het dan door emotie gevoed wordt. Ook wanneer hij last heeft van de stemmen in zijn hoofd wordt de mutatie sterker en komt deze sneller ongewenst naar voren. Dat is omdat het allemaal heel afhankelijk van intonatie en wil. Als hij niet volledig achter zijn woorden staat wordt het al minder effectief, maar als hij echt iets wilt laten gebeuren dan is het een stuk sterker.

Als Colin deze mutatie gebruikt (bewust of onbewust) worden zijn irissen spiegelend zwart, waar de naam Onix ook vandaan komt.

Absorber: Colin kan energie in zich opnemen. Dit kan vanalles zijn. Als iemand hem slaat en hij erop voorbereid is zal hij de kracht van de klap in zich opnemen, in plaats van de schade. Als hij in het zonnetje zit laadt hij een beetje op. Ook eten (vooral vettig eten) laadt zijn batterijtje op.

Die energie is sowieso handig omdat hij minder slaap nodig heeft. Maar het heeft meer toepassingen. Colin kan de energie gebruiken om zichzelf tijdelijk sterker of sneller te maken in zijn bewegingen, maar kan het ook via zijn handen afschieten in de vorm van stralen of ballen energie.

Maar het beste is nog wel iets wat hij redelijk recent heeft ontdekt: Hij kan de energie gebruiken om dingen te maken. Het makkelijkste is het om dingen te kopiëren, dus van één lepel maakt hij dan twee lepels. Maar hij kan ook dingen uit zijn geheugen namaken, als hij er een beetje een goed beeld van heeft. Daarbij komt zijn scherpe geheugen goed van pas.

Hoe vaker hij iets heeft gekopieerd/gecreeërd, hoe makkelijker het gaat. Colin heeft als specialiteit momenteel een stukje chocolade of een simpel keukenmes.
Als iets uit meerdere materialen bestaat kost het aanzienlijk meer moeite en tijd. Hoe groter, hoe lastiger natuurlijk. En hij is afhankelijk van de voorwerpen die hij in handbereik heeft om te kopiëren óf van zijn voorstellingsvermogen als hij iets uit het niets wil maken.

Het kopiëren gaat alleen met zijn handen, eerst vormt er een soort zwarte bol, die haast van steen lijkt te zijn. De bol wordt langzaamaan lichter, waarna daarin langzaam de contouren van het voorwerp onstaan tot het compleet is en in zijn handen ligt.

• Mutatie nadelen
-Dark voice: Mensen met sterke wilskracht kunnen zich makkelijker verzetten. Het werkt alleen als iemand luistert óf als Colin zich bewust op iemand focust.
-Absorber: Hij kan te veel energie in zijn lichaam hebben, waardoor hij zich lastig kan focussen en die energie gewoon kwijt moet, waarmee hij mogelijkerwijs mensen pijn doet. Ook kost het dupliceren/creeëren van dingen redelijk veel tijd en energie. Daarmee werken de twee delen van deze mutatie elkaar tegen. Als hij meer energie heeft opgeslagen kan hij in theorie grotere dingen maken. Maar omdat het maken van grote dingen veel focus vereist gaat dat veel lastiger als hij stampvol energie zit.

• Geschiedenis
Colin had een gelukkige jeugd, met twee broertjes en een zusje. Zijn vader werkte redelijk veel, maar zijn moeder had slechts een partime baan. Zijn beide ouders waren erg slim en leerden hun kinderen al op vroege leeftijd zelf na te denken en vragen te stellen. Hij moest nooit zomaar iets accepteren, het beleid van zijn ouders was altijd een democratie. Daar is de basis van het rebelse kantje van Colin gevormd. Als hij het ergens niet mee eens is zal hij niet bang zijn om dat te zeggen.

Op de basisschool was Colin redelijk normaal, al was hij soms enorm druk. Vooral na een grote maaltijd of tijdens het buitenspelen was hij net een stuiterbal. Op zijn twaalfde vond Colin een manier om zichzelf rustiger te maken, namelijk door in het geheim achter het fietsenhok bubbels energie los te laten. Die zweefden dan als ballonnen omhoog en hij voelde zich vermoeid, maar wel kalmer en gefocuster. Op die manier wist Colin tot halverwege de middelbare school als normale jongen door te gaan. Wel merkte hij steeds vaker gekke dingen en in ruzies kwam het zomaar voor dat zijn tegenstander opgaf of in huilen uitbarstte. Toen hij 15 was kreeg Colin meer kennis en controle over zijn gave, maar het bleef vooral rauwe kracht, gestuurd door emotie en willekeur. Op zijn zeventiende begonnen er mentale problemen te vormen, doordat hij soms dagenlang met te veel energie in zijn magere lijf rondliep. Hij hoorde stemmen en al waren die eerst ongevaarlijk, ze begonnen steeds meer invloed op hem te hebben. Hij is sinds een half jaar op het eiland vol mutanten, heeft al minder last van zijn absorptie gave, maar de stemmen blijven. Colin is bijna achttien jaar oud en op zoek naar manieren om zowel sterker te worden, als meer controle te krijgen. Want vooral over de Dark Voice mutatie heeft hij weinig controle als hij kwaad gemaakt wordt, met soms nare gevolgen.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jean Grey
avatar
Aantal berichten : 1227

Character Profile
Alias: Phoenix
Age: 37
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Colin Irving   vr maa 07, 2014 9:06 pm


Hierbij ben je Class 2.

_________________
The stains come alive where the paint has gone dry


♥:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prophecy.clicboard.com
 
Colin Irving
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Archive-
Ga naar: