INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Potion lessons [Gryffindors & Slytherins]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Taylor Cadwell
avatar
Class 3
Aantal berichten : 666

Character Profile
Alias: Queen Midas
Age: 19
Occupation:
BerichtOnderwerp: Potion lessons [Gryffindors & Slytherins]   zo mei 29, 2016 12:27 pm

I hope you remember that today is never too late to be brand-new.
Hoewel ze nu al bijna 5 jaar potion lessen kreeg, was het nog altijd niet haar beste vak. Daardoor was ze toch wat slecht gehumeurd uit bed gestapt. Tot ze een overheerlijk ontbijt had gehad in de grote zaal natuurlijk. De sfeer aan de Gryffindor tafel was altijd helemaal geweldig. Dus veel had ze niet nodig om terug helemaal haar vrolijke, enthousiaste zelf te worden. Het eten werd snel naar binnen geschrokt door de verschillende hongerige studenten om zich vervolgens zo vlug mogelijk naar de lessen te haasten, maar Taylor deed het rustig aan. Zoveel zin had ze niet om naar de Dungeons te gaan waar de Slytherins rondhingen alsof het hun 'koninkrijk' was. Haar katten -eentje was zogezegd van haar roommate, die eigenlijk allergisch was- sprongen langs haar op de bank toen de zaal leeg begon te lopen en pas toen iedereen weg was, stond ze zelf op. Haar spullen had ze al bij en nu moest ze enkel nog naar de kelder.

Ergens halverwege hadden Olivia en Meredith het afgetrapt, maar toen kwam ze Peeves tegen. De geest had Taylor in haar eerste en tweede jaars ongelooflijk hard gepest, zoals hij met alle leerlingen deed, maar toen Taylor haar legendarische prank had gedaan -het laten overspoelen van de leerkracht toiletten terwijl Slughorn erop zat- leek de geest een beetje 'respect' te krijgen voor de blondine. Heey Peeves!" Ze stak haar hand op om de geest een high five te geven, maar zoals gewoonlijk ging zijn hand gewoon door de hare heen. "Wat zou het toch jammer zijn moest die cauldron zo uit je handen vallen?" Zijn mond had iets venijnigs terwijl hij met samen geknepen ogen naar de pot in haar armen keek. "Waag het." Was het enigste wat Taylor zei, terwijl ze hem recht in zijn ogen keek. Even was er een staarwedstrijd, tot een stuntelige tweedejaars de aandacht van Peeves vroeg en hij wegvloog.

De les van vandaag draaide om de girdin potion, maar Taylor wist niet waar het goed voor was. Dus ze zette zich met een zucht neer langs haar partner en stalde haar spullen uit. Het was al de tweede les dat ze hieraan besteedde, toch had ze niet het gevoel dat het beter zou gaan. En ze had gelijk, hoe hard ze ook probeerde, de girdin potion lukte maar niet. Vandaag had ze het zelfs voor elkaar gekregen om haar cauldron te laten overlopen. Een zucht ontsnapte Professor Slughorn bij het aanzicht van de blondine, die schaapachtige zat te glimlachen. "Hoe vaak moet ik het nog zeggen juffrouw Cadwell, de tweede keer moet je het verwarmen tot hij ROOD wordt, niet groen!" Taylors professor liep door de gehele klas naar haar toe. Het was niet dat Sluggy een slechte vent was, hij trok gewoon leerlingen voor waar hij potentie in zag en dat zag hij duidelijk niet bij Taylor. "Het is te minste beter als de vorige keer, Sluggy," Grijnsde Taylor hem vol plezier toe, "Toen kwam ik niet voorbij het verwarmen tot het roze is," De ontplofte cauldron liet ze maar aan de zijkant liggen, want daar zou Sluggy waarschijnlijk niet aan herinnert willen worden.

Toen de man zijn rug naar haar toe draaide en wegliep om een of andere Slytherin te prijzen, draaide Taylor zich naar de persoon langs haar. "Typisch hé, misschien dat ik de volgende keer maar gewoon een girdin potion moet kopen en doen alsof ik het zelf gemaakt hebt," Grinnikte ze haar arme partner toe. Taylor was nu eenmaal gekend als een grappenmaker en babbeltante, waardoor er al veel Gryffindors het opgegeven hadden om langs haar te gaan zitten.

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Spencer Lewis
avatar
Class 3
Aantal berichten : 76

Character Profile
Alias: Foxic
Age: 17
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Potion lessons [Gryffindors & Slytherins]   wo jun 15, 2016 9:48 pm
Nee, Spencer werd niet vrolijk van potionlessen. Ze was er redelijk goed in, maar wat verschrikkelijk slecht in het onthouden van alle verschillende ingrediënten. Ze benoemde alles altijd op de manier hoe het eruit zag: ‘Dat dikke rode slijmerig spul en die groene doorzichtige in dan rechthoekige buisje' Ja zo ging het meestal met Spencer, tot grote teleurstelling van de Professor. Volgens hem had ze “Potentie” maar was ze veel te laks en onprofessioneel om ooit echt goed te worden. Tja, Spencer was soms een beetje laks maar niet op het gebied van school. Ze deed nog best veel haar best maar potions maken was nou eenmaal niet haar specialiteit. Ze zag altijd op tegen de lessen, niet alleen om de les zelf of om Slughorn, maar ook om de Slytherins. Ze had er nog nooit een normaal gesprek mee gehad en ergerde zich dood aan het feit dat ze zichzelf geweldig vonden. Spencer was iemand die zich liever op de achtergrond schuilhield, en slytherins maakten dat vaak vrijwel onmogelijk omdat ze altijd wel een oordeel klaar hadden, over iedereen.
vlug maakte samen met een paar andere Gryffindors haar weg naar de kelder, wat een feest. Ze nam plaats aan een van de werkplekken en zette alvast haar spullen klaar. Na een tijdje Kwam Taylor naast haar zitten. Ze wist wel wie ze was, ze zaten immers in het zelfde leerjaar en hetzelfde huis, maar haar echt kennen deed ze niet. Taylor kon immers best wel heel veel praten, en met iemand als Taylor kon je zeker niet op de achtergrond blijven. Ze was echter wel aardig dus Spencer had er geen probleem mee dat Taylor haar partner was.

Een Girdin Potion had Spencer nog nooit eerder gemaakt, ze meende dat het voor uithoudingsvermogen was maar dat  wist ze niet zeker, ze kon het wel vragen aan Professor Slughorn, of in ieder geval af en toe naar zijn korte uitleg luisteren, maar Spencer raakte steeds afgeleid door haar het meisje naast haar. Taylor was van alles aan het doen waarvan Spencer zeker wist dat het niet goed zou komen. Ze wilde een paar keer ingrijpen maar ze had geen zin in een preek van Slughorn te wachten over het feit dat ze de benaming niet wist. Bovendien wist Spencer ook niet helemaal zeker of het echt gevaarlijk zou zijn, het was immers geen gevaarlijke potion of iets dergelijks.
Ze Besloot maar gewoon verder te gaan met haar eigen drankje en niet te veel aandacht te besteden aan Taylor, totdat ze ineens de Cauldron naast haar zag overlopen. Als reactie schoof ze vrijwel meteen alles wat in de buurt van Taylors cauldron stond wat opzij om niet vies te worden, terwijl het drankje langzaam over de rand liep. “Oh my” Zei ze half grinnikend / half verbaast. Eigenlijk wilde ze lachen maar de blik van Slughorn beloofde niet veel goeds, de hele klas draaide zich daarom ook vrijwel meteen om richting Taylor. Ze raakte kort in discussie, terwijl Spencer met een grijns verder ging met haar eigen potion. Ze vond het altijd grappig als hij  boos werd. En het feit dat het Taylor allemaal vrij weinig uitmaakte maakte het alleen maar grappiger.
"Typisch hé, misschien dat ik de volgende keer maar gewoon een girdin potion moet kopen en doen alsof ik het zelf gemaakt hebt," Zei Taylor plots. Spencer glimlachte. “Je was best een eind op weg hoor.” lachte ze terug. “Als je die dingetjes in dat bruine potje, dat wat er in het vierkante buisje met het figuurtje erop zit, en dat blauwe in het ronde potje erbij had gedaan hoefde je hem alleen nog maar op te warmen tot hij groen werd en dan te laten afkoelen… Denk ik?” Ze praatte iets zachter zodat de professor het niet zou horen maar de boze blik die ze haar schonk zei al genoeg. “Sorry” zei ze vlug. waarna hij zich weer op de Slytherin focuste “hij mag me niet” zei ze vervolgens tegen taylor. Ze keek naar haar eigen cauldron en zag dat het drankje groen geworden was, nu kon ze alleen nog afwachten en hopen dat het geel of goudkleurig werd. “Op hoop van zegen.” zei ze kort in zichzelf. Ze draaide zich weer naar Taylor“De volgende keer help ik je we-” Ze wilde haar zin eigenlijk afmaken maar toen ze in de richting van de cauldron die Taylor net weg had gezet keek stopte ze. “Uhm, wat gebeurd er met je Girdin Potion?”  zei ze, terwijl ze naar Taylor's cauldron wees.
653 WORDS • Gryffindors & Slytherins
• • •

_________________
◆Spencer◆ // ◇Asher◇ // ◇willow◇

Picspam // Thanks V! :
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Potion lessons [Gryffindors & Slytherins]
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: General :: Lounge :: Mini-RPG :: Harry Potter-
Ga naar: