INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Jessica Banes

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Hazel Graham
avatar
Class 3
Aantal berichten : 92

Character Profile
Alias: Zenith/Nadir
Age: 17, dancing queen
Occupation:
BerichtOnderwerp: Jessica Banes   di nov 10, 2015 7:20 pm

I don't stop when I'm tired
I stop when I'm done.

General

Name: Jessica Banes
Nickname: Jess
Age: 19 years old
Alias: Prime
Date of Birth: 17 may
Place of Birth:  a small town near Philadelphia, America
Parents: Mariah Spencer Banes x Thomas Banes

Appereance

Jessica is een mooie verschijning en dat weet ze. Ze is niet zo heel groot, maar dat maakt ze wel goed met haar uitgesproken menig. Haar benen zijn iets langer dan haar bovenlijf wat haar tot een snelle renner maakt. Doordat ze gewend is om veel buiten te komen is ze ook erg gebruind en door het werk in de garage ook lichtjes gespierd. Ze heeft geen stekjes van een benen, maar ze zijn ook zeker niet dik te noemen. Dit maakt wel dat haar vrouwelijke vormen extra goed uitkomen. Haar babyblauwe ogen en lange wimpers hebben haar ook al vaker uit netelige situatie’s gered.

Character

Op zich is Jess een lief meisje, maar ze is erg beschermend over alles wat van haar is. Ook laat ze niemand dichtbij komen. Ze praat en maakt vrienden, maar op den duur komen ze precies op een muur waar ze niet langs kunnen. Dat is dan ook precies haar bedoeling. In het verleden was ze al te vaak gekwetst door zo’n dingen.
Jess zal altijd haar menig zeggen en is goudeerlijk, van de consequenties trekt ze zich niks aan. Toch zal ze het altijd op een vriendelijke manier proberen te vertellen, maar waarheid verbergen om iemand niet te kwetsen doet ze niet. Daarom is haar motto ook: Hurt me with the truth, but never comfort me with a lie.
Ook is ze een echte durfal, van iets gaan vragen aan een vreemdeling tot het aangaan van levensgevaarlijke weddenschappen. Hierdoor is ze ook niet echt preuts, al komt dat misschien ook door het feit dat ze opgegroeid is met een auto stelende vader die niet veel aan preutsheid had. Omdat ze zonder moeder is opgegroeid kan ze ook beter overweg met de jongens dan met de meisjes, al zullen de jongens haar nooit als een van hen zien door haar vormen.
Doordat ze zo jongensachtig is en door haar jeugd houdt ze ook niet normaal veel van auto’s en alles met mechanica. Ze kan mensen omver blazen met de kennis die ze daarover heeft, wat ook deels komt door haar mutatie.
Jessica bezit buiten heel veel zelfvertrouwen ook erg veel doorzettingsvermogen. Ze zal alles perfect afmaken, al is dat soms ook een groot nadeel. Zo kan ze moeilijk stoppen met dingen als ze zich daar eenmaal op concentreert of vindt ze het ook erg moeilijk om afscheid te nemen van haar creatie's.
Mutation
Ultimate Transformer

Als Ultimatie Transformer is Jess eigenlijk een prime, de eerste robot van de planeet Cyberton. Alleen is Jess niet van die planeet afkomstig, hoe dat allemaal gelopen is, is genetica en veel te saai om uit te leggen. We kunnen beter focussen op de mutatie die ze daardoor gekregen heeft. Als Prime is ze zelf ook een transformer, maar kan ze zich veel beter 'verbergen' en shift ze dus eigenlijk alleen als er een direct gevaar dreigt. Dit kan dan nog in meerder vormen ook. Eerst is er een katachtig ding x of in een lange, roosachtige robot die dan ook in een motor kan X of juist in een lange, creepy robot die eigenlijk bij de 'slechte' hoort X. Waarschijnlijk kan ze er nog wel meer, maar dat heeft ze nog niet ontdekt. Zoals eerder vernoemt kan Jess ook in de 'slechte' robots veranderen of deze creëren, wat geen onderscheid maakt in de loyaliteit van de robot aan haar, maar wel aan het karakter. Elk mechanisch voertuig kan ze in theorie veranderen in een transformer, in praktijk natuurlijk niet. Het hangt van verschillende factoren -de energie pijl van Jessica, de noodzaak, de grote...- af voor ze het kan veranderen, maar in principe zou alles moeten lukken. Als dit eenmaal gebeurd is, kan het voertuig ook terug naar zijn originele staat, maar zal het altijd veranderen als Jess of in gevaar is en hem oproept of in de buurt is en in gevaar is zonder dat ze hem oproept.
Dankzij deze mutatie heeft ze ook een veel betere kennis van auto's en motors dan de gewone mens. Zo kan ze precies aanduiden wat er mis is als ze zelfs maar in de buurt komt. Natuurlijk kan ze het niet zomaar hop weg of bij toveren, maar zo weet ze wel snel waar het probleem is en hoe ze dat kan oplossen.  

History

Op 17 mei werd Jessica geboren. Haar familie verschilde niet veel van de rest, behalve het feit dan dat haar moeder gestorven was in het kraambed en haar vader een fervente autodief was, die ook een eigen garage had. Jess groeide op met motor, auto's en olie. Haar vader had vaak geen tijd en geen geld om haar naar een opvang te brengen dus nam hij haar mee naar zijn werk. Daar leerde ze het vak al op jonge leeftijd.

Zoals elk normaal meisje ging ook Jessica naar school, maar daar had ze niet veel vrienden. Meisjes roddelde over haar vader en wierpen haar vuile blikken, bij de jongens was ze ook niet gewenst. Ze was namelijk een meisje. De reden van het geroddel was namelijk dat haar vader een autodief was en iedereen in het dorp dat wist. Helaas was hij ook de enigste garage in de buurt die geen stukken van mensen vroeg. Daardoor waren haar jeugdjaren alles behalve vrolijk. Haar enigste lichtpuntje was de garage waar ze mocht en helpen en het feit dat ze op haar 16de zou mogen leren rijden. Die gedachten hielden haar op de been.

Toen ze ongeveer 8 jaar was ontdekte ze haar mutatie. Het begon op een regenachtige woensdag namiddag in de garage van haar vader, die zelf weg was. Ze zat op de grond te sleutelen aan wat spullen toen het plotseling begon te vibreren en veranderde. De onderdelen van het kleine elektrische raceautootje op afstandbediening gingen terug samen en begonnen toen te draaien. Het autootje veranderde na enkele seconden in een pratende robot met twee grote ogen. Met wijd opengesperde ogen probeerde ze het aan te raken, maar toen ze dat wou doen, sloeg het ding haar hand weg en zei dat ze moest opzouten. Jess was zo geschokt dat ze wegkroop, maar hoe verder ze van het wezen afkroop, hoe minder soepel het zich leek te bewegen. Pas toen ze helemaal tegen de muur zat en het wezentje enkele meters verder, viel het terug uiteen in alle onderdelen apart. De kleine Jess besloot om niks te zeggen tegen haar papa die later op de dag vol zweetvlekken terug kwam.

Op haar veertiende kwam het zware nieuws, haar vader was opgepakt voor autodiefstal.   Hij zou enkele jaren naar de cel moeten. Jessica stortte onmiddellijk in. Haar vader was haar enigste steun geweest en nu verloor ze hem ook al. Op school ging het nog slechter dan gewoonlijk en de uitbundige Jessica trok zich steeds verder terug in haar schulp. Haar punten verslechterde en zonder haar vader had ze ook geen enkele vorm van inkomen. Voor ze het wist was ze uit school geschopt door haar zoveelste gevecht en was ze uit haar huis gezet, waardoor ze in de garage moest gaan wonen. Enkele dagen later op een regenachtige dag kwam het volgende slechte nieuws. Haar vader was gestorven. Hij had zelfmoord gepleegd in zijn cel en een brief achtergelaten voor Jessica. Uiteindelijk was de korte brief niet meer te lezen door haar tranen, maar de boodschap was duidelijk: Ze moest zorgen dat ze daar weg kwam. Haar vader had enkele fouten vrienden gehad en die kwamen nu hun buit ophalen. In totale paniek had ze dus een auto gepakt van een rijke klant die hem hier had achtergelaten en was ze met het laatste beetje geld dat ze had het dorpje uit gereden.
Haar mutatie had zich niet laten zien tot dan. Ze zat alleen op een parking geleund tegen de motorkap van de auto. Haar laatste beetje geld had ze al verspild aan eten die middag, dus er schoot niets meer over voor nu. Het zonlicht scheen zijn laatste stralen, waar plotseling een man met bierbuikje doorstapte. Er zaten vetvlekken op al zijn kleren en hij was duidelijk niet helemaal meer op de wereld. Jess probeerde in de auto te geraken voor hij bij haar was, maar was te laat. De man pakte haar beide armen vast en sleurde haar naar het donkere gedeelte van de parking. Doodsbang over wat hij zou doen stribbelde ze tegen, maar voor zo’n vettige man was hij nog buitengewoon sterk. Eenmaal in het donker betaste hij haar zonder schaamte, terwijl zij los probeerde te geraken. Hete tranen stroomde over haar wangen en toen gebeurde het. Zonder aanleiding schoten plots de koplampen van de auto aan, reed deze zonder bestuurder naar voor en scheurde naar haar toe. Vlak voor het de man zou raken, begon het te trillen en veranderde het in een reusachtige robot. Direct werd ze losgelaten en viel ze op de grond, terwijl de mechanische hand van de robot de man oppakte en hem enkele meters boven de grond liet bundelen. Toen keek de robot naar haar en zij keek met angstige ogen terug, tot ze door kreeg dat het haar geen pijn ging doen. In plaats daarvan leek het alsof ze ermee kon communiceren. Op haar bevel gooide de robot de man ergens neer, maar niet zo hard dat hij eraan zou bezwijken. Toen veranderde de auto terug en kon ze gewoon instappen.
Het leek alsof ze plots een veel beter band had gekregen met de auto, die dingen deed voor zij het zelf kon doen. Remmen bij een afslag, draaien op de rotonde, ze moest er maar aan denken en het deed het.

Nog dagenlang reed ze rond, waarbij ze af en toe wat diesel stal van andere auto’s of van de pomp. Zij en de auto kregen een steeds beter band en op de een of ander manier kon ze hem bevelen om te veranderen.

Zo kwam ze er ook achter dat ze net als haar vader een aanleg had om auto's te stellen, alleen had zij nogal wat voordelen. De auto ging namelijk gewoon open wanneer zij het vroeg, dus stelen was ze gefixt. Daardoor kon ze lange tijd overleven, tot de politie haar oppakte. Of beter gezegd de CIA, die opzoek waren naar een autobende waar zij deel van was gaan uitmaken. Die mensen kwamen er achter dat ze wees was en dus eigenlijk niks te verliezen had. Daardoor stelde ze haar voor een keuze, voor de rechtbank verschijnen of spionne worden. Die keuze was snel gemaakt en binnen no time was ze op weg naar een trainingskamp, waar ze vervroeg weg mocht.

Op 16 jarige leeftijd had ze haar eerste opdracht samen met een team van andere jongeren. Haar team bestond uit twee jongens, één computergeek en een ontzettend goede spion. Samen moesten ze infiltreren in een of andere drugsbende door samen met de zoon van de baas naar een privéschool te gaan. Om veiligheidsreden kende ze elkaars echte namen niet, enkel hun schuilnamen -wat voor Jess, Meredith McGonagall was. De avonturen die ze daar beleefd hadden waren hilarisch. Vooral omdat ze bevriend moesten worden met de jongen, die blijkbaar de badass van de school was. Dankzij Jess' motortechnieken en haar partners grappigheid en sluwheid, hadden ze het uiteindelijk kunnen schoppen tot zijn vriend. Maar wat ze daar eerst allemaal voor moest doen was geweldig. Ze hadden de leerkrachten wc's laten ontploffen, maar niet zomaar, nee. Ze hadden ze laten ontploffen midden op een schooldag. 's Avonds hadden ze de bom geïnstalleerd en 's ochtends was 'ie ontploft. Hilarisch.

Toch waren er ook minder momenten geweest, want uiteindelijk hadden ze de drugsbende natuurlijk moeten oprollen en was Jess haar allereerste transformer kwijtgeraakt. Ze reed altijd rond met de dure, grijze auto en hij beschermde haar als het nodig was. Ze had hem zelfs upgrades gegeven, maar het mocht niet baten. De robot had zichzelf gegeven om haar en haar partners meer tijd te geven om weg te geraken uit het huis. Daarna was ze niet gestopt voor ze die drugsbaron had neergehaald.

Als CIA-agente heeft ze genoeg miserie gezien voor haar hele leven, maar de grootste miserie kwam later pas. Omdat zij al ontzettend veel ervaring had, mocht ze soms nieuwelingen trainen. Zo kwam ze dus in contact met een jongen, Lukas. Hij was nieuw bij de CIA en had gevechtstraining nodig. In het begin was het allemaal puur 'zakelijk' maar naarmate ze meer gingen praten, had Jess langzaam door dat deze jongen meer voor haar was dan gewoon een vriend. Zijzelf hield ervan om het hoofd van jongens op hol te brengen met haar lichaam, maar meer dan dat ook niet. Lukas maakte andere gevoelens in haar los. Samen konden ze hun relatie een hele lange tijd geheim houden, maar ze zaten niet voor niks bij de geheimendienst en ze kwam er achter. Lukas werd overgeplaatst, maar was tegen die tijd al bijna klaar met zijn training. Daarom werd hij erop uit gestuurd naar een missie in verband met de taliban. Een missie die slecht zou aflopen. Van te voren was Jess het bureau al binnen gestormd om ontzettend furieus te verklaren dat die missie gekkenwerk was en dat het zou uitdraaien op een zelfmoordmissie, maar luisteren deden ze niet. Wel had ze uiteindelijk gelijk. Lukas werd eerst gemarteld en toen onthoofd op film, een film die zij te zien had gekregen. Nog nooit had ze het gevoel van een gebroken hart meegemaakt, maar snel zou ze het niet vergeten. Sindsdien was haar hart als een panser gewapend en afgeschermd.

Door de moord op Lucas, heeft ze het halve CIA-bureau gesloopt met enkele autobots. Het waren er vier en ze leken allemaal op dino's, wat waarschijnlijk kwam doordat ze enkele dagen daarvoor een Jurassic-marathon had gehouden om haar gedachten te verzetten. X Ze was woest het bureau binnen gestampt. Eerst werd ze tegen gehouden door enkele beveiligingsmensen, die haar vertelde dat ze niet bevoegd genoeg was om binnen te komen. Maar daar had Scorn al snel mee af gerekend. Vervolgens moest ze het bureau zelf nog binnen geraken, want blijkbaar was er een soort terroristenalarm af gegaan. Gelukkig had ze Slug bij, die met een ram van zijn hoofd de deuren voor haar opende. Als laatste zette ze Grimlock in, tot bleek dat ze erg gewapend waren, toen viel Strafe nog binnen door de ramen. Alles samengevat was het een ravage.

Dat allemaal was ook de reden dat ze uit de CIA werd gezet, waardoor ze doelloos door Amerika begon te zwerven met de auto's en haar motor. Gelukkig waren alle ramen geblindeerd, waardoor niemand zag dat er eigenlijk niemand achter het stuur zat. Tot ze uiteindelijk bij een weg controle werd tegengehouden en ze voor erg veel opschudding zorgde -de dinobots hadden niet zo'n hoge verdraagzaamheid. De CIA kon het hele gebeuren in de doofpot stoppen, maar daarvoor moest ze wel naar een of andere eiland, waar ze dus echt geen zin in had.
TAGS N SHIT

THEONS @ SHINE

_________________

♛Samantha♛Valentina♛Taylor♛Dahlia♛Anastasia♛Delaney♛Rhaenyra-Kari♛Anastasia♛Edithe♛Hazel
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jean Grey
avatar
Aantal berichten : 1227

Character Profile
Alias: Phoenix
Age: 37
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Jessica Banes   zo nov 15, 2015 12:16 am


Hierbij ben je Class 1.

_________________
The stains come alive where the paint has gone dry


♥:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prophecy.clicboard.com
 
Jessica Banes
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Archive-
Ga naar: