INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Howard C. Simpson

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Howard Simpson
avatar
Aantal berichten : 62

Character Profile
Alias: Quantum
Age: 27
Occupation:
BerichtOnderwerp: Howard C. Simpson   wo sep 09, 2015 2:35 amHoward Cecil Simpson

BASICS

Full Name: Howard Cecil Simpson
Title: Professor
Nickname: Howie
Alias: Quantum
Parents: Berry Jameson Simpson & Nancy Johnson
Siblings: Geen
Birth date: 20 Augustus
Birth place: Los Angeles, Californië, Verenigde Staten

PHYSICAL

Sex: Man
Gender identity: Man
Age: 27
Mental age: 18
Orientation/Sexual preference: Hetero
Height: 1.88m
Weight: 82kg
Blood type: O-
Eye color(s): Bruin
Glasses?: Ja
Hair color: Bruin
Hair style: Afro
Body build: normaal gespierd
Right/left handed: Ambidextrous

PERSONALITY

Mental state: Crayyy
Most prominent personality trait: Vrolijk
Best traits of their personality: Avontuurlijk, nieuwsgierig
Worst traits of their personality: Materialistisch, soms naïef

MISC

Marital status: Single
Education: College of Natural Sciences and Mathematics -
California State University - Long Beach (CSULB)
Occupation: Fysica leerkracht
Good habits: Noemt mensen ‘Bob’ als hij hun naam niet kent
Bad habits: Trekt rare gezichten als hij nadenkt
Hobbies: Saxofoon, dansen, feestjes

BACKSTORY

Als baby was Howie meteen al een druktemakertje. Hij was er en dat mocht iedereen weten. Als zoon van twee mutanten, was het ook vanzelfsprekend dat hij een of andere mutatie zou hebben. Die kwam al heel snel aan het licht, aangezien er rondom hem steeds kleine ongelukjes gebeurden. Sommige dingen gingen ineens vanzelf bewegen, of begonnen te zweven.

Gelukkig gebeurde er nooit echt iets ernstig. In zijn kinderjaren was Howard altijd een actieve en leuke pagadder om mee te spelen. Hij was aardig voor zijn klasgenootjes, ook al deed hij ze soms per ongeluk pijn. Niets wat met een pleistertje niet verholpen kon worden. Het viel de leerkrachten wel op dat hij heel slim en helder was voor zijn leeftijd. Altijd op ontdekkingstocht naar nieuwe dingen om mee te spelen en zo gaandeweg meer en meer bij te leren.

Toen de lessen iets serieuzer werden, was hij meteen geobsedeerd door alles wat met wetenschap te maken had. De andere vakken konden hem minder boeien, waardoor hij vaker een herrieschoppertje was en de lessen verstoorde. Maar als het om chemie, wiskunde, biologie of fysica ging? Dan hing hij zowaar aan de lippen van de leerkrachten. Hij was dan ook dolgelukkig toen hij van zijn ouders voor zijn verjaardag een wetenschapsdoos kreeg, waarin verschillende experimentjes stonden die hij kon uitvoeren met de bijgeleverde instrumentjes.

Allemaal heel onschuldig, tot zijn mutatie zich er begon in te moeien.. Ongewild natuurlijk. Hoe het precies gebeurde, weet hij niet meer, maar zijn moeder kwam om tijdens een van zijn experimenten. Ze was gewoon ingestort, en de autopsie wees uit dat haar organen verpletterd waren in haar lichaam. Howard was natuurlijk de schuldige, en zijn vader wist dat maar al te goed.

Dus hij zette zijn zoon het huis uit. Hij kreeg financiële hulp en een sociale woning toegewezen, maar hij voelde zich ontzettend alleen. Hij voelde zich ook doelloos, wou helemaal niks meer te maken hebben met wetenschap of wat dan ook. Tot hij op YouTube een filmpje zag over een lezing aan de Oxford University in Cambridge. De man, Jamie Nicholls, bracht zijn verhaal met zoveel passie en leek zowaar geluk uit te stralen, dat Howard terug zin kreeg om zelf te leren en te experimenteren.

Hoe meer hij leerde over fysica, hoe beter hij zijn krachten leerde kennen en gebruiken en vooral: onder controle houden. Hij rondde het middelbaar met succes af en schreef zich in op CSULB. Daar raakte hij ook met gemak door. Het hoogtepunt was een stage in het buitenland, en lang twijfelde hij niet; hij tekende voor Oxford University, waar hij les kreeg van zijn inspiratiebron zelf; Professor Nicholls.

En voor een tweede keer bracht hij, zonder dat hij het eigenlijk besefte, een verandering teweeg in het leven van de jonge Howard. Hij nam een extra opleiding, om uiteindelijk na een aantal jaren af te studeren als Prof in de Natuurwetenschappen, gespecialiseerd in Fysica. Nu was het alleen nog maar een kwestie van werk vinden, en dat bood zich al snel aan. Voor een derde maal kwam Jamie in zijn leven, deze keer om hem een job aan te bieden als leerkracht op een eiland vol mutanten.. En hoe kon hij daar ooit nee tegen zeggen?

MUTATION

Physics Manipulation
Howie kan de wetten van de fysica omvormen, versterken of uitschakelen. Hieronder vallen onder andere zwaartekracht, evenwicht, beweging, straling, warmte, licht, geluid, magnetisme en elektriciteit. De enige voorwaarde is dat er tijdens het proces geen verandering mag zijn in de moleculaire samenstelling van stoffen. Iets verbranden is bijvoorbeeld chemie, in tegenstelling tot iets heel heet maken door het opwarmen, wat dan weer fysica is.

In de praktijk komt het er op neer dat Howard bijvoorbeeld de richting of de snelheid van een bewegend object kan aanpassen, of het kan doen stoppen. Hij kan ook de zwaartekracht in een omgeving aanpassen, zodat iedereen in die omgeving zich ‘zwaarder’ of ‘lichter’ gaat voelen.

Deze dingen kan hij in een gevecht gebruiken door bijvoorbeeld iemand van zich weg te gooien met zwaartekracht of iemand te elektrocuteren. Hij kan ook iets simpels als een klein steentje heel schadelijk maken door de bewegingsenergie aan te passen en zo een verwoestende impact te veroorzaken.

In het algemeen gebruikt Howard zijn krachten niet om mensen pijn te doen, maar om hen dingen bij te leren of zelf te experimenteren met de wetten van de wetenschap. Dit is zijn favoriete bezighouding, en hij is er zowat geobsedeerd mee geraakt. Verder gebruikt hij ze ook wel een keer om mensen te pranken, door ze bijvoorbeeld te laten struikelen.


_________________

Science bitch!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jamie Nicholls
avatar
Aantal berichten : 1148

Character Profile
Alias: Solaris
Age: 35 years
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Howard C. Simpson   wo sep 09, 2015 9:36 pm


Hierbij ben je Class 3.

_________________
Afwezig voor onbepaalde tijd.
he was s u n l i g h t
but when the night came


he burned out
that's why she was his s t a r s

♥:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prophecy.clicboard.com/
 
Howard C. Simpson
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Accepted-
Ga naar: