INDEX GUIDE RULES GROUPS MEMBERS

Deel | 
 

 Brooklyn Eriksen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Brooke Eriksen
avatar
Deceased
Aantal berichten : 45
BerichtOnderwerp: Brooklyn Eriksen   ma jul 27, 2015 12:02 pm


I'm a warrior and you can never hurt me again


General
Name: Brooklyn Eriksen
Nickname: Brooke
Alias: Umbra
Age: 19 years old
Place of Birth: Detroit, 'Murica
Date of Birth: 6th of November
Parents: Kyle & Eliza Eriksen
Siblings: Twinsister: Shay // Lil' brother: Marshall

Appearance
Brooke is een lange, smalle dame. Haar bruine haren in combinatie met lichtere groene ogen is uniek en hierdoor (in samenwerking met haar grootte) valt ze ontzettend snel op in een menigte. Hoewel Brooke een lief gezichtje heeft, hangt er precies altijd iets gevaarlijks om haar heen, alsof je hele lichaam schreeuwt: Gevaar! Weg hier!
Zij en Shay lijken buiten hun donkere haren absoluut niet op elkaar. Waar Brook groot is, is Shay juist klein en waar haar tweelingzus allemaal tatoeages heeft, is zij blanco.

Individuality
Character: Doordat ze opgegroeid is in een van de meest criminele staten in Amerika, is ze ontzettend gehard. Ze doet wat ze moet doen om te overleven, maar het liefst zonder dat haar familie zich daarvoor in gevaar brengt. Daarom offert ze zichzelf behoorlijk vaak op, wat een martellarencomplex heet.
Brooke is een erg cynisch en soms wat harteloos, omdat ze mensen het liefst op afstand houdt. Dit komt omdat ze in Detroit vaak genoeg mensen verloren was van wie ze hield. Ook  is ze erg zwart-wit, de eerste indrukken tellen. Mag ze iemand niet van het eerste moment, dan zal ze deze persoon waarschijnlijk nooit echt mogen omdat ze haar visie nogal moeilijk bijstelt.

Mutation
-Telepathy, Umbrakinesis & Erebokinesis-

Telepathy: Ze kan de gedachten van haar broer en zus lezen en ook hun emotie's aanvoelen en gedachten 'doorsturen'. Dat betekent dat ze niet alleen boodschappen kan doorsturen, maar ook herinneringen en gevoelens. Dit gebruikt ze vaak om een van haar familieleden te kalmeren, want ze zijn alle drie behoorlijk heethoofdig.  
Gedachten lezen gaat bij eender wie, maar gedachten doorsturen is moeilijker, daarvoor moet ze al echt een band hebben met de persoon in kwestie. Het handige hieraan is dan natuurlijk wel weer dat ze haar gedachten en gevoelens gewoon kan doorgeven, aangezien ze ontzettend slecht is met het aangeven van dingen die ze wil.
Door de jaren heen is ze beginnen leren hoe ze ook dingen kan 'afschermen' van haar broer en zus, al doet ze dat niet graag. Hierdoor weet zij wel alle geheimen van hen, maar zij niet alle van haar en daar voelt ze zich soms wel schuldig over.
Door deze mutatie weet Brooke ook altijd waar haar familieleden zich bevinden, natuurlijk niet precies, maar wel ongeveer. Zo zal ze het weten als Shay aan  haar oostkant zit en Marshall bijvoorbeeld aan haar zuidkant. Ook weet ze wanneer ze in gevaar zijn en kan ze hen zo gemakkelijk en snel vinden, iets wat hen alle drie al enkele keren gered heeft.

Umbrakinsesis
Brooke kan schaduwen creëren en manipuleren. Schaduwen zijn wel 2D, dit betekent dat alles wat ze creëert met schaduwen ook 2D zal zijn. Met creëren wordt het maken van schaduwen bedoelt, deze kan ze eigen vormen geven en besturen. Zo kan ze bijvoorbeeld een schaduwwolf maken. Schaduwdieren zijn ontzettend gevaarlijk en moeilijk om vast te houden, hoewel deze dieren geen schade kunnen toebrengen aan het lichamelijke kunnen ze makkelijk je schaduw aan flarden scheuren, wat mentale pijn brengt.
Teleporteren door schaduwen kan ze ook, zo kan ze van de ene schaduwen over springen naar de andere. Dit kunnen schaduwen van gebouwen zijn, maar ook van personen of dieren of zelfs schaduwen die ze zelf gemaakt heeft. Zelfs andere mensen meenemen door schaduwen gaat, al is dit meestal een ontzettend onplezierig ritje voor hen die dat niet gewend zijn.
Ook kan ze de schaduwen van personen en dieren manipuleren, hierdoor kan ze mensen of dieren dingen laten doen gewoon door hun schaduw te bewegen, omdat iedereen vastzit aan zijn of haar eigen schaduw. Personen pijnigen gaat hier ook mee, maar ook schaduwen 'genezen' na een aanval van schaduwdieren gaat ook.

Erebokinsesis
Dit is het manipuleren en creëren van duisternis. Hiermee kan ze ganse gebieden verduisteren of juist de duisternis weghalen uit plaatsen. Ook met deze mutatie kan ze dingen vormen, van wapens tot dieren of zelfs gebouwen. Duisternisbeesten zijn net zo gevaarlijk en dodelijk als schaduwdieren, alleen zijn deze in 3D ipv van 2D, wat betekent dat deze schade toebrengen voornamelijk aan het lichamelijke, maar dat wil niet zeggen dat ze het mentale ook niet kunnen teisteren. Duisternisdieren bestaan voornamelijk uit een soort zwart mist, wat dus ook betekent dat ze niet tot moeilijk verwond kunnen worden (wat dus ook geldt voor de schaduwdieren) doordat ze zich telkens opnieuw kunnen vormen, wat het dus ook moeilijk maakt voor Brooke om ze vast te houden. Anyways, die dieren kunnen zich ook verplaatsen in een persoon zelf, doordat ze gewoon een vormloze mist worden en dan van binnen uit die persoon pijnigen. Toch zijn deze dieren meestal liefelijk, zolang Brooke ze niet laat aanvallen. Haar enige grens hier is haar fantasie.
Ook kan Brooke een duistere mist (waarvan die duisternisbeesten gemaakt zijn) uit haar handen laten komen. Deze mist kan een persoon totaal omcirkelen waardoor het slachtoffer berooft wordt van al zijn zintuigen. Hierdoor kan Brooke de energie van de persoon in kwestie absorberen en zichzelf 'voeden' met de levensenergie van het slachtoffer, wat dus ook betekent dat als Brooke teveel neemt, ze hem vermoord. Doordat ze die levensenergie opneemt, kan ze zichzelf genezen. Ook kan ze met behulp van die mist allemaal illusies naar boven halen. Van de ergste nachtmerries tot de mooiste dromen, maar ook de illusie van pijn. Ze kan het slachtoffer het gevoel geven dat zijn ingewanden eruit worden gerukt, zijn hoofd van zijn schouders wordt getrokken of dat zijn hart ophoudt met kloppen, absoluut geen pretje dus. Gelukkig is dit alleen mentaal wat dus betekent dat als Brooke de duisternis terug trekt, er meestal nog geen schrammetje op het lichaam zit. (De gave van Alec & Jane van Twilight gecombineerd :'D)
Doordat ze zich zo thuis voelt in de duisternis is ze ook meer een nacht- dan een dagpersoon en bezit ze ook over een  nachtzicht en versterkte zintuigen in het donker.
Ook kan ze zich verplaatsen met de zwarte mist, wat betekent dat ze letterlijk totaal in mist veranderd en zich zo naar andere plekken begeeft. Hiermee kan ze in tegen stelling tot het teleporteren met schaduwen niemand meenemen.

History
6 november, een mistige ochtend, geschreeuw van een kind breekt door de stilte en kondigt aan dat Brooklyn Eriksen het licht heeft gezien enkele minuten voor haar zusje Shay dat zal doen. De tweeling groeit op in het warme Eriksen gezin. Hoewel ze niet veel geld hadden, deed haar moeder er alles aan om haar meisjes gelukkig te maken. Na twee jaar gelukkig met zijn viertjes geleefd te hebben kondigt hun moeder aan dat ze zwanger is, van een broertje wat later blijkt. Hoewel Brooke het nooit heeft willen toegeven was ze eerst absoluut niet blij met de gedachten dat ze haar moeder en vader met nog een persoon moest delen. Waren ze dan niet gelukkig genoeg met haar en Shay? Tot ze als grote zus haar broertje in de armen mocht houden, toen verdween alle wrok en kwam er alleen maar warmte en liefde voor het kleine ding in haar armen in de plaats. Helaas mocht hun geluk niet lang duren, toen Brooke 6 was werd hun moeder ziek, ernstig ziek. Ze deden alles wat ze konden om haar beter te maken, haar terug te doen lachen. Hun vader sloot zich meer van hun af naarmate hun moeder zieker werd. Dus was Brooke samen met Shay aangesteld om voor hun zieke moeder te zorgen en ondertussen ook nog eens hun broertje te verzorgen. De twee dames waren al gauw veel te volwassen voor een zesjarige.
Brooke had als klein kind al vaak verhalen gehoord van hun moeder over mensen met mutaties, mutanten, waar zij er één van was. Gretig had ze alle informatie in zich opgezogen hopend dat op een dag zij ook deel mocht uit maken van die unieke gemeenschap. Net zoals haar zus ontdekte ze op haar 7de haar eerste mutatie, waar Shay oefende onder het wakende oog van hun moeder terwijl zij en Mars haar uitlachte als ze op haar bek ging, oefende Brooke in het donker, alleen. Al lang had ze door dat zij meer tot het duister was aangetrokken dan haar siblings. Slapen met een nachtlampje vond ze nergens voor nodig en alle 'enge' geluiden door de nacht vond ze geweldig. Vaak lag ze 's avonds in haar bed vergezeld door fantasiediertjes van een zwarte mist. Algauw kreeg ze door dat er meerdere dingen waren die ze kon doen met de zwarte mist waarvan ze diertjes vormde. Snel kon ze heuse poppenhuizen maken en zich verplaatsen met de mist. Ze vond het zalig om haar broertje of zusje te doen schrikken door plotseling achter hen op te duiken. Ook dit geluk mocht niet lang duren, want toen Brooke slechts 9 jaar was, werd hun ooit warme en energieke moeder van hen weggehaald. Iedereen was er kapot van hen het hechte gezin viel langzaam maar zeker uiteen. Brooke sloot zichzelf af voor alles en iedereen, zelfs voor haar tweelingzus. Tot ze op een keerpunt kwam, toen ze hoorde hoe haar vader uitvloog tegen haar broertje. Ze kreeg door waar hij mee bezig was, al had ze liever gehad dat ze dat nooit geweten had. Beneden had ze haar broertje natuurlijk direct in bescherming genomen tegen hun vader, die stond te tieren en te gooien met lege wijnflessen. Op dat moment had ze doorgekregen dat ze mensen kon pijnigen met die zwarte mist die zo vertrouwd was. Haar vader had kronkelend op de grond gelegen, terwijl ze haar broertje afschermde van het tafereel en glimlachend toekeek.
Doordat hun vader al het geld dat ze hadden gebruikte voor drank, moesten ze al gauw stoppen met school en gaan werken. Brooke was een intelligente dame en mocht al snel aan de slag in een of ander bedrijfje waar ze als kleine 12 jarige wiskundige problemen moest oplossen.
Door de link die ze had met haar broer en zus voelde ze al hun woede en pijn, voelde ze hun gevechten en verwondingen, en dat alles putte haar ontzettend uit. Telkens moest ze vol schaamte haar zus van het politiebureau halen, terwijl ze zelf nog maar een 13 jarig kind was. Ze moest met pijn toe zien hoe haar broer in allerlei gevechten belandde en hoe haar zus vrolijk mee deed. Zijzelf uitte haar pijn op een totaal andere manier. Wanneer hun vader weer eens volkomen zat thuis kwam, zorgde ze er altijd voor dat niemand van haar siblings in de buurt was, waarna ze haar mutatie uittestte op haar vader. Grijnzend keek ze toe hoe hij gillend als een varken zijn zintuigen verloor en werd overgedragen aan haar mededogen. Op zo'n momenten kreeg ze haar mutatie meer en meer in de hand, waarna ze ook schaduwen begon te gebruiken en hem vaker dan nodig was in contact liet komen met schaduwdieren.
Zo gingen er enkele jaren voorbij waarin Brooke ontpopte tot een knappe, gevaarlijke tiener, die er telkens voor moest zorgen dat niemand van haar familie in de problemen kwam. De Eriksen-kinderen hielden elkaar altijd in het oog, zelfs als er weer eens ruzie was tussen hen en de bende. Alles wisten ze van elkaar, behalve één klein dingetje dat Brooke zorgvuldig geheim hield. Als knappe 17 jarige kreeg de jongen die aan het hoofd stond van de bende haar in het oog. Vaak genoeg probeerde hij contact te leggen, wat Brooke weigerde en wat dan weer een gevecht uitlokte. Een groot aantal keren had Brooke ontzettend veel bendeleden uitgeschakeld met haar mist en schaduwen, maar de boodschap kwam maar niet aan. Tot de snuggere leider haar een voorstel deed, als zij zou ingaan op zijn charmes, zouden ze haar familie niet meer lastig vallen. Natuurlijk stemde Brooke direct toe, want ze kon op deze manier haar familie beschermen. Vaak genoeg moest ze het huis uit sluipen om naar de verachtelijke vent toe te gaan, die zijn vettige handen nooit kon thuis houden. Hoewel ze dus een pact had met die man, waar ze van gruwelde, zorgde ze er altijd wel voor dat als hij te ver ging dat ze het hem betaalt zette. Behoorlijk vaak lag ook deze man op de grond te gillen van de pijn als hij weer eens te ver was geweest, waar ze dan achteraf spijt van kreeg doordat er dan enkele leden achter haar familie aangingen, die zich gelukkig wel konden verdedigen.
Op een dag hield ze het niet meer en ging hij te ver, veel te ver. Met behulp van enkele leden had hij haar zo vastgebonden dat ze niks kon doen, waarna hij haar met zijn vieze vingers begon te betasten. Natuurlijk verzette Brooklyn zich en uiteindelijk kreeg ze hen allemaal op de grond. Schreeuwend had ze hen toegeroepen dat ze haar hier niet meer mochten verwachten en was ze de deur uitgelopen hen achterlatend met een gigantische leeuw van zwarte mist. Hoe ze dat overleefd hadden wist ze niet, wat ze wel wist was dat ze wraak op haar namen door haar geliefde huis in de fik te steken. Wat de laatste druppel was. Een of ander tehuis kwam hen ophalen, maar vlak voor deze hun meenamen was ze terug gegaan naar de verachtelijke vent. Daar had hij met zijn vieze grijns op haar staan te wachten, maar voor hij iets kon doen was hij al omringt door de mist. Schaduwen teisterde de leden die hem probeerde te helpen, terwijl ze moesten toekijken hoe alle levensenergie van hun leider langzaam en pijnlijk uit hem vloeide tot er niks meer over was dan glazige ogen en een leeg omhulsel.
Gelukkig moesten ze niet al te lang in dat stinkende opvangtehuis zitten, want iemand kwam hun vertellen dat er een school was, een school voor mensen zoals zij. Alle drie hadden ze ontzettend terug houdend gereageerd, maar doordat Shay en Mars uiteindelijk toestemde, moest zij ook wel mee. Ze staat nog altijd ontzettend wantrouwig tegenover de school en haar spullen staan klaar om bij het minste beetje gevaar haar broertje en zus mee te sleuren en te vertrekken.


_________________

Spoiler:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jean Grey
avatar
Aantal berichten : 1227

Character Profile
Alias: Phoenix
Age: 37
Occupation:
BerichtOnderwerp: Re: Brooklyn Eriksen   ma jul 27, 2015 3:58 pm


Hierbij ben je Class 3.

_________________
The stains come alive where the paint has gone dry


♥:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://prophecy.clicboard.com
 
Brooklyn Eriksen
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Prophecy Of Fate :: Chars :: Characters :: Accepted-
Ga naar: